Minunea gastronomică din Thailanda. Supa care fierbe de 46 de ani
- Feri Predescu
- 26 mai 2020, 06:18
Deși rară, această metodă nu este nouă. În 1981, cotidianul The New York Times relata despre o supă de vită care fierbea, la acel moment, de 21 de ani.
În același articol, autorul Arthur Prager a menționat și o supă din Normandia care ar fi fiert timp de 300 de ani și o specialitate gătită în orașul francez Perpignan din secolul al XV-lea până în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Deși este posibil ca supa gătită la Wattana Panich să nu fie cea mai „veche” din lume, Nattapong Kaweenuntawong speră că tradiția familiei va fi dusă mai departe.
”Suntem la a treia generație, iar eu și soția mea avem copii. Sper că va exista și o a patra generație care să continue afacerea”, a declarat bărbatul.
Fiecare proprietar de restaurant încearcă să facă ceva special pentru a atrage clienții. Spre exemplu, un restaurant din Insulele Canare servește mâncare gătită deasupra unui vulcan. Alții folosesc rețete „îmbunătățite”: Patronul unui restaurant punea droguri în mâncare ca să-și determine clienții să revină.