Evenimentul Zilei > Actualitate > Minoră dispărută dintr-un centru de copii. Mama, restricție de mediatizare a cazului
Minoră dispărută dintr-un centru de copii. Mama, restricție de mediatizare a cazului

Minoră dispărută dintr-un centru de copii. Mama, restricție de mediatizare a cazului

O fată, de15 ani, care ar fi fugit, în data de 5 decembrie, dintr-un centru al Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), Constanța, este căutată de mama ei pe rețelele de socializare.

”Vă rog să mă ajutați să îmi găsesc fetița”, scrie mama minorei, pe Facebook, în timp ce poliția transmite că DGASPC nu i-a dat acordul de mediatizare a dispariției.

„Dispărută. Vă rog să mă ajutați să îmi găsesc fetița, este dispărută din data de 13.12.2019 din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. De o săptămână, nici Poliția Constanța nu o găsește. O cheamă Tudica Isabela Ilona, are 15 ani și jumătate, are 1,65 șatena ochii căprui. Vă rog din suflet, pentru orice fel de detaliu, dacă a văzut-o cineva, sau a luat contact cu ea vă rog să mă contactați pentru orice mic detaliu la numărul de telefon +4917684913825 sau pe facebook Elena Mario Dani Stanescu”, postează Georgiana Elena Ella, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții DGASPC Constanța susțin că minora, de 15 ani, din comuna 23 August, fusese dată în grija unchiului, părinții ei fiind plecați la muncă în străinătate, mama în Germania, tatăl în Norvegia.

„Unchiul nu a mai putut face față provocărilor vârstei adolescentei și minora a ajuns astfel, în luna noiembrie,  într-un centru al DGASPC Constanța. Imediat după dispariția ei, Direcția a luat legătură cu IPJ Constanța și se fac toate demersurile  pentru găsirea acesteia”, a explicat purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Oana Manoilă. Ea susține că, dintr-o greșeală a educatorului centrului, nu s-a dat acordul de mediatizare a dispariției minorei.

Reprezentanta DGASPC este însă contrazisă de poliție. IPJ Constanța informează că, de fapt, minora a fost dată dispărută, de către DGASPC, din data de 5 decembrie, când ar fi fugit din centrul în care locuia.

„Ca de fiecare dată în asemenea situații, având în vedere că sunt frecvente cazurile în care minorii din aceste centre fug, dar sunt găsiți, poliția nu primește acord de mediatizare a dispariției, cum s-a  întâmplat, în scris, și în cazul de față”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu. De altfel, adolescenta ar mai fi fugit din centru, dar ar fi fost găsită și adusă înapoi.

Sursa foto: Facebook

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: