Acesta ar fi amenințat cu un cuțit un minor de 11 ani, căruia i-a sustras telefonul mobil în valoare de 6.700 de lei.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a fost alertat pe 28 august, de către părinții minorului în vârstă de 11 ani, comunicând că fiul lor a fost amenințat și, în mod deschis, i-a fost sustras telefonul mobil.

La locul faptei s-a deplasat grupa operativă a sectorului Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.
A fost inițiată o cauză penală pentru „tâlhărie”, iar polițiștii au dispus un șir de măsuri speciale de investigație cu privire la stabilirea și reținerea făptașului.

În urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost identificat și escortat la inspectorat. Ulterior, s-a stabilit că acesta a mai comis un furt de cvadriciclu, în timp ce se afla în parcul Valea Trandafirilor, prejudiciul fiind estimat la 15.000 lei.

Acesta și-a recunoscut vinovăția în ambele cazuri, comunicând că bunurile sustrase le-a vândut la prețuri simbolice, iar banii i-a cheltuit. Anterior acesta a mai fost cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Totodată, bunurile sustrase au fost depistate și ridicate de forțele de ordine și urmează a fi întoarse proprietarilor.

Minorul este cercetat în stare de libertate pentru tâlhărie și furt. Conform legislației în vigoare infracțiunile date se pedepsesc cu închisoare de până la 8 ani, potrivit realitatea.md