Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sorin Cîmpeanu, recomandări pentru începerea anului școlar. Regulile sunt stricte pentru a diminua riscul de îmbolnăvire
Ministrul Sorin Cîmpeanu, recomandări pentru începerea anului școlar. Regulile sunt stricte pentru a diminua riscul de îmbolnăvire

Ministrul Sorin Cîmpeanu, recomandări pentru începerea anului școlar. Regulile sunt stricte pentru a diminua riscul de îmbolnăvire

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că festivitățile de deschidere a noului an școlar, pe 13 septembrie, se vor organiza doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, și nu vor dura mai mult de o oră și jumătate.

Mai mult, ministrul Educației le-a sugerat directorilor de unități de învățământ „să recomande participarea în sistem hibrid și online”, pentru a diminua aglomerările de persoane din prima zi de școală și a ecvita astfel o explozie a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19.

Recomandări pentru deschiderea anului școlar

Ceremoniile de deschidere sunt momente foarte importante în școală, sunt importante mai ales pentru cei din clasele de început de ciclu, a declarat Sorin Cîmpeanu. Se vor crea, fără discuție, aglomerări de persoane în școală – elevi, părinți, profesori. După o lungă dezbatere, ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la o oră și jumătate”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că :„directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, făcând referire la festivitățile de deschidere.

Scenarii pentru deschiderea școlilor

Pe 2 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat cele două scenarii pentru începerea școlii pe 13 septembrie (pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2). Astfel, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.
De asemenea, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mare de 6/1000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică, la cursuri în unitățile de învățământ, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi, scriegandul.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: