"Cu privire la MCV, am spus anul trecut colegilor de la Bruxelles, voi spune săptămâna viitoare când voi merge la Bruxelles că trebuie să aşezăm pe alte baze cooperarea cu membrii Comisiei Europene, partenerii noştri din UE, aşa cum alte state membre au propus o cooperare în cadrul unor mecanisme valabile la nivelul întregii Uniuni Europene. Sper să putem avea pentru al doilea an consecutiv un raport foarte bun, un raport care să stea la baza unei decizii foarte bune pentru România în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Urmând exemplul câtorva state membre ale UE, să putem şi noi contribui la construirea unui mecanism de cooperare judiciară valabil la nivelul întregii Uniuni Europene", a declarat Cazanciuc la şedinţa CSM, care a fost prezidată de preşedintele Klaus Iohannis.

El a mulţumit întregului personal judiciar pentru activitate şi pentru efortul substanţial depus în 2014 pentru implementarea codurilor în materie penală, potrivit Agerpres.

"Informaţiile primite de la colegi şi din ţară au stat la baza elaborării a cel puţin două proiecte importante, şi anume, strategia pentru 2015-2020 şi programul de investiţii în instanţe (…), pentru că fără o infrastructură adecvată nu putem vorbi de calitatea actului de justiţie, nu putem contribui la celeritatea actului de justiţie. (…) A fost o reformă profundă, încheiată anul trecut şi nu a fost deloc un efort uşor în condiţiile în care este nevoie de investiţii atât în resursa umană, în pregătirea profesională, cât şi în întregul aparat administrativ al sistemului judiciar", a completat Cazanciuc.