Ministrul Finanțelor a declarat că pregătește o Ordonață de Urgență care ar trebuie să fie gata luna aceasta, pentru a crea un cadru general referitor la instrumente financiare, precum Fondul Suveran de Investiţii.

Teodorovici s-a declarat dezamăgit de faptul că a primit foarte multe observații de la ministrul Justiției, Tudorel Toader, legate de acest act.

„Din păcate, am primit de la Ministerul Justiției foarte, foarte multe observații, cred că mai multe observații decât a fost actul în sine. Nu înțeleg modul în care ne asumăm, ca echipă guvernamentală, anumite obiective, mai ales cum sunt acestea foarte importante, Fondul Suveran de Investiții, cred că rolul nostru, ca miniștri, e ca echipele noastre să lucreze în aceeași direcție, cu aceeași viteză”, a punctat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai spus că ar fi vrut să aibă o discuţie pe această temă cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. „Dânsul a fost plecat, acum e iar în delegaţie. Între două evaluări şi două deplasări este greu să faci un Fond Suveran”, a spus el.

La începutul acestei luni, vicepremierul Viorel Ştefan declara că Fondul Suveran de Investiții va trebui să fie construit pe baza celor mai ridicate standarde de guvernanţă corporativă şi transparenţă.