Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul de Externe olandez, despre aderarea României la Schengen: „Premierul, Guvernul, Parlamentul nostru şi eu vom susţine România”
Ministrul de Externe olandez, despre aderarea României la Schengen: „Premierul, Guvernul, Parlamentul nostru şi eu vom susţine România”

Ministrul de Externe olandez, despre aderarea României la Schengen: „Premierul, Guvernul, Parlamentul nostru şi eu vom susţine România”

Olanda și-a reiterat sprijinul politic pentru România în ceea ce privește procesul aderării țării noastre la spațiul Schengen, vorbindu-se despre o evoluție remarcabilă a țării noastre în ultimii ani.

Ministrul olandez al Afacerilor Externe, Wopke Hoekstra, a declarat vineri, că țara sa va susține în continuare România în procesul său de aderare la spațiul de liberă circulație. Wopke Hoekstra a fost prezent, vineri, la București, alături de omologii român, Bogdan Aurescu, respectiv francez, Catherine Colonna.

Olanda va sprijini în continuare România pentru intrarea în Schengen

„Este un subiect pe care eu şi Bogdan l-am discutat de câteva ori în ultimele luni. Premierul, Guvernul, Parlamentul nostru şi eu, personal, am spus anterior, vom susţine România. Acesta a fost mesajul din trecut şi rămâne”, a subliniat ministrul olandez al Afcerilor Externe.

Aceasta a mai vorbit și despre o „evoluție remarcabilă” a țării noastre din ultimii ani. La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a spus că aşteptarea României de aderare la spaţiul european de liberă circulaţie „este legitimă”, potrivit digi24.ro.

Subiectul Schengen a fost abordat și în întrevederea celor doi miniștri de Externe, joi, la Sibiu.

Aurescu a mulţumit omologului olandez pentru poziţia de susţinere a Regatului Ţărilor de Jos în favoarea României şi a reiterat că aderarea ţării noastre „va contribui la consolidarea securităţii întregii UE şi va conferi credibilitate Uniunii”. La rândul său, ministrul Hoekstra a reiterat susţinerea activă a Ţărilor de Jos pentru aderarea României, care este pregătită în acest sens.

De asemenea, ministrul olandez a reconfirmat angajamentul Ţărilor de Jos în consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul estic al NATO, în contextul agresiunii Rusiei în Ucraina, prin participarea cu trupe la Grupul de Luptă NATO din România.

Votul Olandei din decembrie nu a fost îndreptat împotriva României

Cei doi miniștri au avut o întrevedere și luni. În acest context, ministrul de externe olandez a reconfirmat faptul că votul Olandei din 8 decembrie nu a fost îndreptat împotriva României, ci doar a Bulgariei. Mai mult, acesta a dat asigurări că se va implica activ în conturarea la nivel european a unei soluţii pentru aderarea României, potrivit news.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: