Ministrul olandez de Externe a comunicat pentru cotidianul De Telegraaf că Ambasada Olandei din Bucureşti „ a aflat din presă despre acest caz. „Autorităţile olandeze sunt la curent cu cercetările care îl vizează pe un cetăţean olandez, în România, în cazul uciderii unei fetiţe din localitatea Gură Șuții, judeţul Dâmboviţa, informează presa olandeză.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei a declarat pentru site-ul Gelderlander.nl: „Deocamdată, este vorba de un caz aflat în resortul Poliţiei române. Urmărim cazul în presă. Dacă putem oferi asistenţă, vom fi contactaţi”.Anchetatorii din România au discutat deja despre acest caz cu autorităţile din Olanda, spun unele surse citate de site-ul AD.nl, dar Poliţia din Olanda nu a confirmat oficial informaţia.

Presa olandeză scrie despre cazul lui Johannes V., un bărbat de 47 de ani suspectat că a omorât o fetiţă în localitatea Gură Şuţii, care, potrivit unor surse, ar fi părăsit România. „Din ce se ştie, principalul suspect a părăsit România”, precizează site-ul AD.nl.