Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Comunicaţiilor, urmărit de moştenirea pe care a lăsat-o la Poştă
Ministrul Comunicaţiilor, urmărit de moştenirea pe care a lăsat-o la Poştă

Ministrul Comunicaţiilor, urmărit de moştenirea pe care a lăsat-o la Poştă

Poşta Română a confirmat ieri informaţiile care circulau în spaţiul public despre o plângere penală pe care a făcut-o pe numele ministrului Comunicaţiilor Alexandru Petrescu (foto).

„Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română, din anul 2017, a procedat la sesizarea organelor în drept cu privire la o serie de posibile nereguli privind modul în care, în cursul anului 2015, a fost administrată compania de către Consiliul de Administraţie şi membri ai conducerii executive.

Până în prezent, Poşta Română nu a primit, din partea organelor sesizate, niciun fel de solicitări de informaţii sau documente referitoare la această cauză. Până la o rezoluţie a organelor de cercetare, cu privire la aspectele semnalate, Poşta Română nu deţine informaţii suplimentare”, a precizat Poşta.

Plângerea penală, semnată de Elena Petrașcu, care a condus compania din octombrie 2017 până în februarie 2018, a fost îndreptată împotriva lui Alexandru Petrescu, fost director general al Poștei Române, Andrei Stănescu, Benoit Pleska, Dante Stein, Bogdan Matei, Radu Cătălin, Bogdan Patriniche, Adrian Cighi (membri ai Consiliului de Administrație în 2015) și Viorel Motoroiu (administrator executiv PRBA), pentru că, în 2015, sumele destinate majorării capitalului social al companiei de brokeraj, PRBA, ar fi fost folosite, prin dispoziția administratorilor, pentru achitarea cheltuielilor curente înainte de obținerea aprobării din partea Autorității de Supraveghere Financiară și înregistrării la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Sesizarea procurorilor se bazează pe constatări ale Corpului de Control al Poștei din octombrie 2017, în care se vorbeşte de un prejudiciu de 1,8 milioane lei.