Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Sănătății taie din bugetul alocat bebelușilor prematuri
Ministerul Sănătății taie din bugetul alocat bebelușilor prematuri

Ministerul Sănătății taie din bugetul alocat bebelușilor prematuri

Deși România este în top la mortalitatea infantilă, Guvernul a decis să reducă la jumătate bugetul alocat îngrijirii nou-născuților prematur. Salvați Copiii România atenționează că măsura va crește numărul deceselor în rândul bebelușilor veniți pe lume înainte de termen.

Decizia Ministerului Sănătății de a reduce la jumătate bugetul bebelușilor prematuri va avea efecte devastatoare, lipsindu-i pe medici de posibilitatea de a-i salva pe micuți, avertizează reprezentanții Salvați Copiii România.

Aceasta în condițiile în care România ocupă unul dintre primele locuri în Europa la capitolul mortalitate infantilă cu 9 decese la mia de nou-născuți.

Dacă nu vor fi alocate sumele de bani măcar la nivelul anului 2013, preconizăm, din nefericire, pentru prima dată din 1994, o evoluție ascendentă a mortalității infantile. Vom înregistra sute de decese ale copiilor prematuri care puteau fi prevenite, dar a căror producere este acceptată nemilos în planurile bugetare ale Guvernului actual, se arată în comunicatul Salvați Copiii România..

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News