Ministerul care evită să anunțe concedieri. Bugetari puși pe liber, ultima soluție

Ministerul care evită să anunțe concedieri. Bugetari puși pe liber, ultima soluție

Ministerul Mediului se pregătește pentru posibile reduceri bugetare, cu accent pe protejarea investițiilor și a locurilor de muncă. Concedierile nu sunt pe primul loc în lista de măsuri, afirmă ministrul Mircea Fechet.

Ministerul Mediului se pregătește să facă față provocărilor.

În contextul discuțiilor despre posibilele reduceri bugetare, ar putea începe concedierile la stat.

Ministerul Mediului începe să facă economii

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a subliniat că ministerul său este pregătit să facă economii, dar nu în detrimentul investițiilor strategice sau a programelor care generează locuri de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fechet a declarat că, deși Ministerul Mediului este conștient de necesitatea reducerilor bugetare, prioritățile sale rămân investițiile prin PNNR.

Rămân o prioritate și fondurile europene și programele care aduc valoare adăugată, precum crearea de locuri de muncă și generarea de venituri.

 

Ministerul Mediului, despre concedieri

În ceea ce privește posibilitatea concedierilor, Fechet a afirmat că nu exclude nicio variantă, dar a subliniat că aceasta nu ar trebui să fie prima opțiune.

În schimb, el a sugerat că există diferite moduri de a eficientiza activitatea unui minister și de a gestiona mai eficient cheltuielile zilnice.

Aceste declarații vin în contextul în care numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 14.000 în ultimul an, ajungând la 1.292.559 în decembrie 2023.

Ministrul anunță totuși un buget ambițios

Ministrul Fechet a anunțat cu „bucurie” că prin Hotărâre de Guvern, a fost aprobat bugetul Administraţiei Fondului de Mediu. El spune că este un buget extrem de ambiţios.  Presupune peste 9,3 miliarde cheltuieli bugetare şi peste 14 miliarde credite de angajament.

Ministerul Mediului are programe ambițioase pe care și le propune să le finanțeze pe parcursul acestui an.  Acestea presupun sobe mai eficiente și utilaje agricole noi.El a declarat că sunt peste 65.000 de beneficiari care au ales deja „instalatorul”.

„Pentru programul Rabla Plus există un buget record de un miliard de lei", a spus ministrul. Sunt vizate programele educaționale Săptămâna verde în școli și Rangerii Juniori.

Noul regulament privind gazele fluorurate

Din 11 martie 2024 va intra în vigoare noul Regulament European privind gazele fluorurate cu efect de seră.

Consumatorii poți aplica pentru cotă pentru anii 2025, 2026 și 2027, prin Portalul F-gas și Sistemul de licențiere #HFC.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o înregistrare validă ca importator/producător în vrac. Cota va fi alocată anual. Pentru cota 2026 va fi implementată o plată: 3 euro pe tonă C02eq.