Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul de Interne impune reguli stricte pentru jurnaliști
Ministerul de Interne impune reguli stricte pentru jurnaliști

Ministerul de Interne impune reguli stricte pentru jurnaliști

Oficialii MAI au transmis un apel către jurnaliști în care se precizează că nu vor mai avea acces la confrințele de presă decât în anumite condiții.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis un avertisment către jurnaliști. Astfel, „în contextul măsurilor luate de autorități pentru limitarea infecției cu noul coronavirus (COVID -19), Direcția Informare și Relații Publice din cadrul MAI,   face un apel la jurnaliśtii care vin la sediul MAI pentru a participa la conferințele de presă sau pentru alte activități publice să respecte regulile si recomandările trasate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

Totodată,  se arată în comunicat, „avem rugămintea ca în cazul în care un jurnalist a călătorit în străinătate în ultimele două săptămâni,  sa găsiți o variantă de înlocuire pentru participarea la activitățile publice”.

De asemenea, oficialii de la Interne precizează: „Vă rugăm să reduceți la minim numărul membrilor echipelor de filmare care vin la sediul MAI”.

„Suntem deschiși la orice propunere tehnică din partea trusturilor de presă in scopul prevenirii oricărei situații de risc care sä permită atât informarea cetatenilor, cât și protecția noastră,  a tuturor. În ceea ce ne privește, vă garantăm că dezinfecția spațiilor destinate activităților cu presa se face zilnic, iar în zonele de acces veți găsi soluții dezinfectante pentru mâini.

În speranță că vom depăși împreună cu bine această situație,  vă mulțumim pentru înțelegere”, se precizează în comunicatul MAI.