Evenimentul Zilei > Actualitate > Milionar din Topul Forbes, jefuit de doi bărbați din Bihor. Cu ce captură s-au „lăudat”
Milionar din Topul Forbes, jefuit de doi bărbați din Bihor. Cu ce captură s-au „lăudat”

Milionar din Topul Forbes, jefuit de doi bărbați din Bihor. Cu ce captură s-au „lăudat”

Doi bărbați din Bihor au jefuit un milionar aflat în Topul Forbes al celor mai bogați români (2017). Cei doi au furat sute de mii de euro. Ancheta a avut loc foarte discret.

Doi bihoreni au fost acuzați că și-au însușit sute de mii de euro, după ce au furat de seif plin de bani. Împreună, au jefuit un român aflat în topul Forbes cu o avere de aproape 40 de milioane de euro. Bărbații sunt certați cu legea de mai mult timp. Marți seară, ei au fost reținuți în cadrul unei anchete ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Cine sunt hoții celebri

Pe 25 mai, afaceristul Sebastian Ivan împreună cu pungașul Cosmin Făt au fost reținut de către organele statului după ce și-au însușit sute de mii de euro. Bărbații au furat un seif, potrivit ultimelor informații.

Sebastian Ivan și Cosmin Făt au intrat în sediul unei companii, de unde au furat un seif în care se aflau 200.000 de euro , 200.000 de lei și lingouri de aur. Cei doi par a fi specializați în infracțiuni – au reușit să evite declanșarea sistemului de alarmă al firmei în cauză, iar paznicii nici nu i-au observat. Camerele de supraveghere nu au semnalat nici ele prezenta vreunui intrus în companie, pentru că hoții purtau haine și căciuli închise la culoare.

Au jefuit un milionar 

Cele două persoane fac subiectul unei anchete în cadrul căreia sunt acuzați că au furat bani de la un milionar din județul Bihor, care a fost inclus în topul Forbes al celor mai bogați români (2017). Bărbații l-au jefuit pe milionarul Turcu, a cărui avere era estimată la aproape 40 de milioane de euro, în luna decembrie a anului 2020.

Ancheta a avut loc discret. Agenții de Poliție ai Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor i-au ridicat pe Sebastian Ivan și pe Cosmin Făt, care au fost audiaţi, ulterior, ore în şir. La final, ei au fost reţinuţi pentru câte 24 de ore.

Sebastian Ivan, în vârstă de 38 ani, este patron al unei companii de amenajări interioare. Prietenul afaceristului, Cosmin Făt, în vârstă de 36 de ani, este cunoscut drept evazionist şi escroc celebru, condamnat pentru pagube de aproape 1 milion de lei.

Cei doi bărbați au mai fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să cumpere ţigări de contrabandă în valoare de 55.000 euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare, notează eBihoreanul.