Conform sursei citate, Kretinsky a explicat pentru cele două ziare pe care le conduce – E15 şi Blesk – că îşi dirijează afacerile de la distanţă şi petrece nu mai puţin de 12 ore pe zi discutând la telefon.

El mai a declarat că nu a prezentat niciunul dintre simptomele clasice pentru Covid-19, cum ar fi febra sau tusea. Pur şi simplu a resimţit boala ca pe o răceală uşoară.

Amintim că omul de afaceri din Cehia are o avere netă estimată la cel puţin 3 miliarde de dolari.

El controlează conglomeratul ceh din domeniul energiei cunoscut drept EPH, care valorează circa 7,8 miliarde dolari şi susţine că piaţa energiei nu va resimţi efectele crizei generate de Coronavirus.

Totuşi, bogătaşul Cehiei nu neagă că şi afacerile sale vor suferi anumite pierderi pe fondul crizei mondiale generată de teribilul virus apărut în China. În opinia sa, cele mai afectate vor fi cele din segmentul print, întrucât nu vor mai înregistra venituri din reclame.

Amintim că în noiembrie 2019, Kretinsky îşi majora participaţia în rețeaua de retail Metro la 29,99%. Se întâmpla la doar două luni după ce acţionarii majoritari ai companiei au respins o altă ofertă de 5,8 miliarde de euro în încercarea de a-l împiedica să-şi consolideze poziţia.

Reputaţia de strateg în afaceri i-a fost consolidată după ce s-a concentrat iniţial pe achiziţia activelor nedorite din sectorul de energie din Europa. Între timp, miliardarul ceh şi-a extins aria de influenţă şi în media, fiind cunoscut faptul că deţine Europa FM.

Conform presei economice, el a mai cumpărat o participaţie în compania din spatele cotidianului francez Le Monde prin Czech Media Invest.

Kretinsky a fost activ şi în ultimele două luni prin cumpărea unor participaţii mici în Casino, un grup francez de retail, şi în compania germană de media ProSieben.

De asemenea, miliardarul este și patronul clubului de fotbal Sparta Praga, dar a devenit cunoscut în lumea marilor oameni de afaceri din Europa mai ales pentru tranzacţiile cu active din energie în Germania, Italia şi Marea Britanie, prin intermediul EPH, grup fondat în 2009.