Guvernele lumii au uitat de marinari

Protestatarii români, alături de marinari din întreaga lume, trag un semnal de alarmă. „Guvernele lumii trebuie să acționeze. Guvernele lumii trebuie să lase zborurile deschise pentru navigatori astfel încât ei să nu mai fie blocați. Să nu mai existe acele suspendări de vize pentru navigatori, acele curse aeriene stopate sau suspendate pentru navigatori”, a menționat Adrian Mihălcioiu.

Iar un alt protestatar, Petre Costel, de la Federația Sindicatelor Portuare,  a spus că fiul său este comandant de navă, fiind deja de 7 luni în voiaj internațional: „Sunt probleme la bord și nu se pot face schimburile. În vremuri normale, la un control in port, dacă un marinar era descoperit că a depășit  contractul era debarcat imediat. Acum poti să stai și un an pe navă că autoritățile portuare nu mai pot da sancțiuni din cauza pandemiei care îi blochează pe marinari la bordul navelor”.

De Ziua Navigatorului, secretarul general al Organizației Maritime Internaționale (IMO), Kitack Lim a transmis un mesaj. „La fel ca alți lucrători-cheie, navigatorii sunt pe prima linie în această luptă globală. Ei merită mulțumirile noastre. Dar au nevoie și merită acțiune umanitară rapidă și decisivă din partea guvernelor de pretutindeni, nu doar în timpul pandemiei, ci în orice moment „.

 

PAGINA ANTERIOARA