Migranţii AMENINŢĂ Europa: "Deschideţi GRANIŢELE sau VEŢI MURI"

Migranţii AMENINŢĂ Europa: "Deschideţi GRANIŢELE sau VEŢI MURI"

Tensiune la graniţa dintre Macedonia şi Grecia. Migranţii care încearcă să traverseze Europa au fluturat pancarte cu mesajul “Deschideţi sau muriţi”, după ce au fost opriţi la punctul de frontieră.

Macedonia este ultima ţară care a început construirea unui gard la frontiera cu Grecia pentru face faţă valului de migranţi, oprind astfel o rută esenţială pentru migranţii care călătoresc din Turcia către nordul şi vestul Europei, relazează express.co.uk.

Macedonia permite doar celor care fug din calea războiului să traverseze graniţa, astfel cei care nu sunt din Siria, Irak sau Afganistan rămân în loc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citeşte şi: MĂSURI DISPERATE în BALCANI. Republica Macedonia construieşte un GARD METALIC la graniţa cu Grecia. MII de ”refugiați” MUSULMANI au început să se organizeze în GRUPURI MASIVE care ȚINTESC ȚĂRI UE

Tensiunile au atins cote maxime la graniţa Macedoniei şi la sfârşitul lunii noiembrie,  după ce migranţii s-au înfuriat la vederea soldaţilor veniţi să construiască un gard de de sârmă ghimpată, similar celui din Ungaria, pentru oprirea migranţilor care nu provin din ţări aflate în război.

Poliţia macedoneană a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranţi şi refugiaţi care încercau să treacă graniţa dinspre Grecia. Guvernul macedonean a decretat stare de urgenţă în două regiuni de frontieră, ceea ce a permis mobilizarea armatei.

Foto: telegraph.co.uk Foto: theguardian.com Foto: telegraph.co.uk Foto: express.co.uk

Citeşte şi: DISPERARE la graniţa Macedoniei cu Grecia. Forţele macedonene au folosit grenade şi gaze lacrimogene împotriva imigranţilor

Migranţii de la acest punct de trecere nu sunt singurii în această situaţie. Serbia, Croaţia, şi Slovenia au închis graniţele pentru cei din afara ţărilor de război. Ca urmare, în ulimele zile au fost numeroase proteste ale iranienilor, pakistanezilor sau marcoanilor la graniţe.