Miercuri, grevă CFR

Miercuri, grevă CFR

O parte dintre trenuri vor fi oprite în gări miercuri între orele 7.00 şi 9.00, din cauza unei greve pe care o vor declanşa angajaţii CFR.

Chiar dacă greva nu a fost încă anunţată oficial, liderii sindicali recunosc că nemulţumirile angajaţilor legate de creşterile salariale pe 2008 vor duce la un nou protest. „Din câte ştiu, vom intra în grevă de avertisment, pe 5 martie, între orele 7.00 şi 9.00, urmând ca data grevei generale să fie hotărâtă ulterior“, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Elcatel, Ionel Socaciu.

La acţiunea de săptămâna viitoare vor participa aproximativ 2.000 de membri de sindicat şi lucrători în infrastructură. În urmă cu câteva săptămâni, sindicaliştii CFR, care cer majorarea salariului mediu pe ramură la 500 de lei, au organizat un protest spontan şi au întrerupt circulaţia trenurilor în toată ţara timp de trei ore.   „De data aceasta va fi o grevă ca la carte“, a spus Socaciu. Ministerul Transporturilor încearcă să oprească o nouă grevă, care ar putea aduce pierderi de milioane de euro. „Ultima ofertă făcută sindicatelor de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Economiei şi Finanţelor cu ocazia negocierilor din data de 19.02.2008 prevede o creştere salarială de peste 13% faţă de câştigul mediu din 2007“, se arată într-un comunicat al ministerului. Oferta iniţială a guvernului a fost o majorare a salariului cu 8%.

Ne puteți urmări și pe Google News