Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a aflat ACUM! Ce se întâmplă în corpul tău, dacă nu iei micul-dejun
S-a aflat ACUM! Ce se întâmplă în corpul tău, dacă nu iei micul-dejun

S-a aflat ACUM! Ce se întâmplă în corpul tău, dacă nu iei micul-dejun

Lipsa micului dejun din alimentația zilnică poate determina apariția unor compliații din punct de vedere al sănătății, au descoperit de curând specialiștii.

Un studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology arată că renunțarea la micul dejun dublează riscul de a dezvolta arterioscleroză, o afecțiune care determină îngroșarea arterelor de sânge, afecțiune ce poate fi fatală.

Potrivit rezultatelor studiului, s-au descoperit leziuni la nivelul arterelor, cu mult timp înainte de apariția bolii sau a simptomelor, informează Agerpres, care citează AFP.

Astfel, oamenii de știință susțin că micul dejun are un rol foarte important în menținerea sănătății organismului. Mai mult, această masă poate deveni un instrument în lupta contra maladiilor cardiovasculare care sunt responsabile de multe decese la nivel mondial.

"Oamenii care sar cu regularitate peste micul dejun au probabil un mod de viaţă care în general nu este sănătos", a declarat Valentin Fuster, directorul spitalului Mount Sinai Heart şi redactorul-şef al publicaţiei menţionate. 

"Acest studiu dovedeşte că este un obicei dăunător, pe care oamenii pot să îl modifice într-o manieră proactivă pentru a reduce riscul de a dezvolta o maladie cardiacă", a adăugat el.