Microsoft a obţinut un brevet care permite companiei să realizeze un chatbot folosind informațiile personale ale celor decedaţi.
Microsoft va realiza un chatbot bazat pe imagini, voce, postări pe social media, mesaje precum și multe alte informații personale.
„Persoana pe care o reprezintă chatbot-ul poate corespunde unei entități moarte sau prezente. Cum ar fi un prieten, o rudă, o cunoștință, o celebritate, o soţie, soţ, copii”.
Mai mult, „persoana respectivă poate să corespundă și cu sine”, spune Microsoft. Ceea ce înseamnă că utilizatorii în viaţă ar putea instrui un înlocuitor digital în cazul morții lor. Să lase o moştenire, cu alte cuvinte.
Şi nu e totul. Microsoft mai are o surpriză
Microsoft a inclus chiar noțiunea de modele 2D sau 3D ale persoanelor care au murit de care cei dragi nu doresc să se despartă.
Ideea că vei putea, în viitor, să vorbești cu o simulare a cuiva care a murit nu este nouă. Am mai văzut asta în filmul Black Mirror -Be Right Back. Tânăra femeie folosește datele partenerului ei decedat pentru a crea un chatbot.
În octombrie 2020, Kanye West i-a cumpărat lui Kim Kardashian West o hologramă a răposatului său tată, Robert Kardashian pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare.
Holograma a vorbit timp de aproximativ trei minute, adresându-se direct lui Kim Kardashian cu privire la decizia sa de a deveni avocat.
În afară de Microsoft, şi alte companii de tehnologie au încercat să folosească date digitale pentru a crea un chatbot
Eugenia Kuyda, cofondatoare a companiei de tehnologie Luka, a folosit 8000 de linii de mesaje text între ea și iubitul ei Roman Mazurenko, care a fost ucis într-un accident rutier. A crea un chatbot care imita modul de vorbire al lui Mazurenko.
„Este o umbră a unei persoane. În viitorul foarte apropiat vom putea face mult mai mult”, a scris Kuyda la acea vreme, potrivit Independent.
Ce este un chatbot (robot de chat)?
Un chatbot sau robotul de chat este un program care simulează și procesează conversația umană (scrisă sau vorbită). Permite oamenilor să interacționeze cu dispozitivele digitale, ca și cum ar comunica cu o persoană reală.
Roboții de chat pot fi la fel de simpli precum programele rudimentare care răspund la o întrebare cu o singură propoziție. Sau la fel de sofisticate ca asistenții digitali care învață și evoluează, pentru a oferi informaţii neaşteptate. Totul pe măsură ce colectează și procesează informații despre acea persoană. Sună înfricoşător dar în curând, se pare, că vom putea vorbi cu cei dragi care au murit.