Cei de la Microsoft au intrat în febra lansărilor. După ce au oferit pentru downloadare varianta de prezentare a Windows 8 şi au arătat tableta Surface, a venit rândul lansării unuia dintre cele mai populare softuri pentru PC, Office 2013.
Online. Office începe să aibă o concurenţă puternică din partea unor servicii online care sunt şi gratuite. Odată cu versiunea 2013, Microsoft va insista mai mult pe sistemul de cloud computing, prin serviciul SkyDrive. Vei avea acces online la orice document, de pe orice gadget, însă va trebui să plăteşti un abonament.
Opţiune pentru touch. Noul Office va avea o aplicaţie specială care va face tastele mari, pentru scriere pe touchscreen.
Word. PDF-urile vor fi convertite automat în format doc. Dacă sunt linkuri de Youtube, acestea vor rula automat în document, dacă există conexiune la net.
Excel. Prin aplicaţia Flash Fill poţi formata datele importate din alte tipuri de documente, astfel încât să se potrivească cu tabelul tău.
Power Point. Vor fi mai multe template-uri şi vei putea insera imagini direct de pe reţelele de socializare.
Un mare dezavantaj. Documentele pe care le urci în cloud computing le vei putea accesa pe toate gadgeturile doar dacă plăteşti un abonament, asta în condiţiile în care majoritatea acestor servicii ale concurenţilor sunt gratuite.
Alternativele gratuite
Popularul soft pentru tehnoredactare, prezentări Power Point sau tabele Excel începe să piardă teren în faţa onlineului.
ThinkFree.com. Are o interfaţă asemănătoare Office. În contul pe care ţi-l creezi îţi poţi stoca 1GB de documente.
Zoho.com. Faţă de opţiunile care sunt o alternativă la Office, în contul tău mai poţi beneficia de o aplicaţie pentru notiţe, calendar şi un mail.
Google Docs. E alternativa oferită pe care o poţi accesa prin intermediul contului gmail. Are cele mai populare aplicaţii existente şi în Microsoft Office.
CITIŢI ŞI:

  • Microsoft pregăteşte distrugătorul de iPad
  • Surface, TABLETA în care îşi pune speranţele Microsoft. VEZI CUM ARATĂ