Conform sursei citate, Rafila a explicat că nu are niciun sens să risipim resurse importante în actualul context al epidemiei de Coronavirus. De asemenea, acesta a avut şi alte observaţii foarte importante pentru prevenirea răspândirii temutului Covid-19, apărut prima dată în China.

Totodată, președintele Societății de Microbiologie, a dorit să reamintească românilor că teribilul virus care a generat panica mondială se transmite, în principal, prin contactul cu persoanele infectate.

Referitor la o altă temă intens mediatizată în ţara noastră – contactul cu obiecte contaminate – , infectarea se produce doar dacă are loc în scurt timp de la atingerea de către o persoană infectată, nu după patru zile.

„Să ștergem cu spirt pachetele sau obiectele achiziționate este total ineficace, nu s-a demonstrat această cale de transmitere. Nu facem decât să risipim resursele unde nu trebuie.

Dar avem des această abordare – decât să avem grijă cum strănutăm, preferăm să ștergem obiectele cu spirt.

Să fim echilibrați, să luăm măsuri pentru igiena strănutului, să încetăm cu exagerările. Dacă ne spălăm pe mâini nu trebuie să dezinfectăm orice produs”, a declarat Rafila.

Amintim că miercuri, 18 martie, la ora 10:00, autorităţile din România au comunicat că au fost testate pozitiv cu temutul Coronavirus 246 persoane.