Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în anul 2011 și trebuiau să fie gata în 2015. În ultimii 4 ani, data finalizării a fost amânată de la an la an și potrivit promisiunilor Metrorex, magistrala ar trebui să fie inaugurată la finalul lui 2019. 

În luna a acestui an, ministrul Răzvan Cuc și-a luat angajamentul că metroul din Drumul Taberei va fi gata în câteva luni. Sindicaliștii însă, sunt de o cu totul altă părere. 

Metrou Drumul Taberei | M5, gata abia în 2020

Joi, Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou a declarat că cel mai probabil, inaugurarea va fi amânată încă un an. 

„În anul 2011, când s-a declanșat acea lucrare, la Magistrala 5, spuneam că în 2020 o să fie dată în exploatare, și atunci mi s-a spus că sunt Brucan (Silviu Brucan – n.r.), pentru că angajamentul era pentru 2015. Iată că suntem la mijlocul anului 2019 și după părerea mea, cu toate angajamentele luate, cred că o să ne prindă 2020 pentru a se da în exploatare Drumul Taberei – Ghencea”, a declarat, joi, Ion Rădoi, potrivit Digi24.

Directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu a declarat de curnd faptul că lucrările la M5 sunt gata în proporție de 99,5%, iar lucrările de automatizare vor fi finalizate până pe 23 noiembrie.