Până la acest moment au fost finalizate lucrările de modernizare la 11 accesuri din 8 stații. Lucrările au presupus montarea unor porţi noi de acces care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă. Acestea au dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor contactless, ce vor putea fi utilizate după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control – acces din toate staţiile de metrou. Lucrările au fost finalizate în următoarele staţii:

Staţia Izvor

·        10 – 16.05.2017: Accesul dinspre Splaiul Independenţei, Schitul Măgureanu

Staţia Timpuri Noi

·        10 – 16.05.2017: Accesul dinspre Splaiul Unirii, Bulevardul Gheorghe Şincai

Staţia Dristor 1

·        10 – 16.05.2017: Accesul dinspre Bulevardul Camil Ressu, Strada Dristorului

Staţia Ştefan cel Mare

·        10 – 16.05.2017: Accesul A dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Barbu Văcărescu

Staţia Piaţa Muncii

·        10 – 16.05.2017: Accesul dinspre Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal

Începând de mâine, 17.05.2017, se vor desfășura lucrări la celelalte accesuri din cadrul acelorași stații.

Pe parcursul lucrărilor, personalul Metrorex va asigura asistenţa necesară călătorilor. Pentru ca disconfortul călătorilor să fie minim, Metrorex a luat măsurile legate de realizarea succesivă a lucrărilor în stații, precum și realizarea alternativă a lucrărilor  în stațiile de metrou apropiate, pentru a permite preluarea călătorilor de la staţiile de metrou ce se vor afla în proces de modernizare, către staţiile de metrou din apropiere.

Metrorex informează publicul călător că, în stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu, lucrările de modernizare a sistemului de control-acces se vor desfășura, succesiv, în următoarele perioade:

  • Pipera: 15 iulie – 21 iulie 2017
  • Aurel Vlaicu: 29 iulie – 4 august 2017

Metrorex a informat autoritățile locale și RATB cu privire la desfășurarea proiectului de modernizare și totodată, a solicitat sprijin pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață, pentru perioadele când se vor executa lucrări în stațiile cu un singur acces.