Evenimentul Zilei > Actualitate > Metoda Covid lovește în naivi. Cum au pierdut cinci ieșeni o mică avere
Metoda Covid lovește în naivi. Cum au pierdut cinci ieșeni o mică avere

Metoda Covid lovește în naivi. Cum au pierdut cinci ieșeni o mică avere

Polițiștii atrag atenția că, în ultima perioadă, se înregistrează tot mai multe infracțiuni de înșelăciune prin metoda Covid.

Infractorii români sunt inventivi, iar noua înșelăciune, denumită COVID, confirmă acest lucru.

Infractorii au renunțat la metoda accidentul și au pus în aplicare o nouă schemă prin care pot obține, foarte ușor, sume mari de bani.

Un bărbat din Iași a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să plece cu suma de 5.000 de lei, pe care a obținut-o de la o femeie pe care tocmai credea că a înșelat-o.

Potrivit polițiștilor din Iași și a propunerii de arestare preventivă făcut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, bărbatul cu pricina se numește Sorin Marius Dascălu și are 43 de ani. El a pus la punct această schemă de înșelare a unor persoane, în cele mai mici detalii.

Cum funcționează metoda COVID

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Iași susțin că Dascălu își suna victimele și le spunea că este un asistent medical la un cunoscut spital suport Covid 19, iar rudele lor apropiate sunt în stare gravă, și că trebuie să plătească anumite sume de bani pentru a se putea achiziționa ”aparate de respirat” portabile.

Fără să stea prea mult pe gânduri, patru dintre victime, mai spun polițiștii, i-au dat acestuia sume de bani cuprinse între 200 de lei și 30.000 de lei, în total 68.000 de lei. Una dintre femei i-a dat lui Dascălu chiar și două carduri și PIN-ul acestora pentru a putea scoate banii.

Ultima victimă nu a fost așa de naivă iar după ce a convenit cu Dascălu să îi dea suma de 5.000 de lei, și-a sunat fiul pentru a vedea dacă acesta chiar este internat sau nu. Spre surprinderea ei, acesta era acasă la el, fără să fie infectat cu noul coronavirus. „Femeia a sunat la 112 și s-a constituit rapid o echipă operativă care l-a prins pe autor în flagrant delict. Acesta a fost reținut iar ulterior arestat”, a spus polițistul.

Metoda COVID, atractivă și pentru șoferii UBER

Dascălu este șofer pe UBER iar în timpul liber, o persoană cu apucături penale. Potrivit presei locale, bărbatul a acționat prima dată pe data de 7 noiembrie, când victima i-a dat suma de 1.200 de lei, 200 de euro și două carduri, pe care se afla suma de 30.000 de lei. Femeia nu a bănuit nicio secundă că că este înșelată și a crezut că dă banii pentru ca ”asistentul medical” să cumpere aparatul de respirat de care are mare nevoie fiul ei.

După doar două zile, Dascălu a acționat din nou, prin metoda Covid. A sunat-o pe o femeie, o pensionară, căreia i-a spus că fiica ei este la terapie intensivă și că are nevoie de celebrul ”aparat de respirat”, și că este nevoie de 13.000 de lei, bani care au fost plătiți pe loc.

O altă „lovitură” dată de escrocul Dascălu a fost pe 28 noiembrie, când a a plecat de la o altă victimă cu suma de 20.000 de lei, pentru a cumpăra la recomandarea medicului curant al fiului ei, ”aparatul de respirat”. De la a patra victimă, mai spun polițiștii, persoana acuzată de înșelăciune a plecat cu 5.000 de lei.

La ultima lovitură, din data de 5 decembrie, ieșeanul a cerut suma de 90.000 de lei, dar nu și-a dat seama că femeia are un fler mai mare, și că și-a sunat fiul, după ce în prealabil s-au înțeles pentru suma de 5.000 de lei, doarece atâția bani avea femeia în casă.