Meteorologii sunt în alertă. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

Meteorologii sunt în alertă. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

ANM transmite că în intervalul 15-21 iunie temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În Banat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, semnalându-se averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate, astfel de fenomene urmând să fie mai frecvente în timpul după-amiezelor.

În Crișana se va încălzi, până la o medie a temperaturilor maxime de 26...27 de grade, ce se va menţine fără variaţii importante până la finalul intervalului de prognoză. Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi de 14...15 grade. La fel, instabilitatea atmosferică va fi prezentă în intervalul menționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Transilvania, media valorilor minime va oscila între 12 şi 14 grade, mai scăzute în estul regiunii, unde dimineața se pot înregistra temperaturi mai mici de 10 grade. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul intervalului.

În Maramureș se estimează că media temperaturilor maxime va atinge din nou de 26...27 de grade. Media minimelor nu va avea variaţii semnificative, acestea fiind în jur de 14 grade, cu cele mai mici valori în primele zile ale intervalului.

În Moldova, media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară, spre 15...16 grade.

În Muntenia, maximele vor fi în medie de 26...28 de grade, cu o tendinţă de creştere. Și media temperaturilor minime va fi în creştere, spre 16 grade. Și aici, instabilitatea atmosferică va rămâne accentuate.

Și în Oltenia, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată, iar aversele vor fi pe arii mai extinse.

Vremea în București

Meteorologii au realizat o prognoză specială pentru București, corespunzătoare intervalului 13 iunie, ora 11:00 – 16 iunie, ora 10:00. Se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă ce se vor acumula în intervale scurte de timp, vor depăși 15...20 l/mp, iar până marți dimineața (16 iunie), se pot totaliza, peste 40 l/mp”, potrivit ANM.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, iar cele minime între 15 și 18 grade.

La munte, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice pentru luna iunie. Nu vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel că temperaturile maxime vor fi în general de 16...18 grade, iar media minimelor va fi relativ constantă, în jurul valorii de 9 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pe litoral

În Dobrogea se va reveni la valori de 26...27 de grade. Nopţile vor deveni tot mai calde, astfel la nivelul regiunii vor fi minime în jur de 16 grade în primele două nopţi şi de 18...19 grade în restul intervalului, valorile cele mai ridicate urmând să se înregistreze pe litoral şi în deltă. Manifestări de instabilitate vor fi pe arii restrânse în timpul după-amiezelor.