Evenimentul ZileiVremeaMETEO. Cod portocaliu în România. Meteorologii au transmis avertizarea

METEO. Cod portocaliu în România. Meteorologii au transmis avertizarea

METEO. Cod portocaliu în România. Meteorologii au transmis avertizarea
METEO. ANM a emis, joi, o atenționare cod portocaliu de vânt și grindină pentru județul Călărași, în aceeași zonă unde în urmă cu două zile s-a format o tornadă.

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, în zonă se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici și medii dimensiuni.

De asemenea, aversele vor cumula între 35 și 50 de litri pe metru patrat.

Atenționarea de cod galben este valabilă până joi la ora 16:30 în localitățile Perișoru și Ștefan cel Mare.

O uriașă tornadă s-a format pe câmp în apropierea localității Drajna lângă Autostrada Soarelui. Un autocar cu 40 de pasageri a fost răsturnat de puterea uriașă a tornadei, mai multe persoane fiind rănite. 

Un autocar în care s-ar afla mai mulți călători s-ar fi răsturnat. Circulația s-a oprit, așteptându-se trecerea uriașului tăvălug care antrenează cantități imense de praf. Oamenii, speriați, au postat imaginile apocaliptice pe rețelele de socializare.

Autocarul s-a răsturnat în județul Călărasi, pe DJ 503, cu DN21, pe raza localității Constantin Brâncoveanu.Din primele informații ar fi vorba de 39 pasageri, cu posibil 7 victime. Ulterior, s-a raportat că au fost opt victime, rănite ușor.

 


Accesează: