Messi a plâns la despărțirea de Barcelona. Momente de emoție extremă la conferință de presă VIDEO

Messi a plâns la despărțirea de Barcelona. Momente de emoție extremă la conferință de presă VIDEO

Lionel Messi s-a despărțit în lacrimi de Barcelona, echipa cu care a debutat în fotbalul mare și a cunoscut cele mai mari performanțe. Starul argentinian va evolua, de acum, pentru Paris Saint Germain, club cu care s-ar fi înțeles deja.

Incertitudinea fanilor a luat sfârșit după mai multe zile în care s-a speculat că totuși nu va părăsi clubul care l-a consacrat. Lionel Messi s-a despărțit de FC Barcelona după o conferință de presă pe care a susținut-o cu lacrimi în ochi. El a vorbit jurnaliștilor alături de soția sa Antonela Rocuzzo

„Nu eram pregătit pentru asta. Toată viaţa mea a fost aici. A trebuit să-mi conving familia că vom continua aici, că aici va fi casa noastră. Viaţa noastră a fost minunată aici. Trebuie să mă despart. Mulţumesc tuturor”, a spus Lionel Messi cu ochii în lacrimi, susținut de soția sa.

EL a precizat că este o perioadă foarte dificilă, dat fiind că despărțirea de Barcelona vine după mai bine de 20 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ultimele zile m-am gândit mult la ce pot să spun, adevărul este că nu mă pot gândi la nimic. Este foarte dificil pentru mine, după atâţia ani. Nu sunt pregătit pentru asta şi sincer anul trecut eram convins ştiam ce voiam să spun, dar anul acesta nu este la fel, eu şi familia mea eram convinşi că vom rămâne acasă. Eram acasă, credeam că vom rămâne aici, la Barcelona. Astăzi trebuie să spun rămas bun. După 21 de ani plec cu soţia mea, cu cei trei copii. Pot să spun că în câţiva ani vom reveni, pentru că aici este acasă”, a spus Lionel Messi.

 

 

Fotbalistul s-a despărțit de colegi în aplauze

În aplauzele celor prezenți în sală, jurnaliști și foști colegi de echipă, cu ochii lăcrimând, starul argentinian a vorbit despre experiențele frumoase pe care le-a trăit în Spania. Messi s-a declarat recunoscător pentru aprecierile fanilor și ale susținătorilor săi.

„Respect mult acest club şi vreau să le spun tuturor celor de aici, mulţumesc, am trăit multe experienţe frumoase. Tot ce am trăit m-a făcut să cresc, m-a făcut persoana care sunt astăzi. Sunt recunoscător pentru afecţiunea care mi s-a arătat aici. Nu mi-am imaginat nicIodată că va trebui să spun rămas bun. Părăsesc acest club acum fără să-i fi văzut pe fani un an şi jumătate. Însă aşa a trebuit să fie. Sunt foarte recunoscător pentru iubirea pe care mi-aţi arătat-o toţi aceşti ani”, a mai afirmat Messi, după care a început din nou să plângă.

Messi va juca la PSG, în Franța

La 34 de ani, Messi părăseşte FC Barcelona după 17 ani la nivel înalt, 776 meciuri jucate şi 35 de trofee câştigate. Următoarea destinație va fi, cel mai probabil, clubul francez Paris Saint-Germain (PSG) cu care se pare că s-ar fi înțeles deja. Presa sportivă dă ca sigură venirea lui Messi la PSG, precizând că acesta va fi prezentat oficial în cursul zilei de marți, 10 august.

Oficial, însă, conducerea clubului susține că negocierile nu s-au încheiat, deși, potrivit unor surse din apropierea echipei, jucătorilor li s-a spus că Messi va fi noul lor coechipier.