Liderii acestor mișcări care îi include și pe neo-naziști și adepți ai supremației albilor își încurajează membrii infectați cu coronavirus să răspândească virusul printre evrei, negri și polițiști.

Conform ABC News, FBI avertizează asupra pericolului reprezentat de ura extremiștilor. Agenții Biroului din New York și-au informat superiorii cu privire la faptul că „membrii grupurilor extremiste se încurajează unii pe alții să răspândească virusul, dacă sunt infectați, prin fluide corporale și interacțiuni personale”.

FBI a interceptat convorbirile purtate de adepți ai surpemației albilor prin mesageria criptată Telegram. Extremiștii vorbeau între ei despre planurile de răspândire a virusului Covid-19, iar liderii mișcărilor le-au sugerat celor infectați pe cine să „țintească”.

De asemenea, unele recomandări vizau chiar și „locuri publice în general, aglomerate”.

Polițiștii au fost alertați de agenții FBI, care susțin că grupările extremiste își îndeamnă adepții să folosească sticle din care să pulverizeze salivă înspre țintele alese, fie oameni ai legii aflați în patrulare, fie persoane de culoare sau în comunitatea evreiască, „mergând în orice loc în care ar putea fi strânși aceștia, piețe, birouri sau lăcașuri de cult”.

Pe Telegram, extremiștii prezintă tot felul de scenarii prin care își pot duce la îndeplinire planurile. Astfel, se vehiculează varianta plasării „salivei pe mânerele ușilor” ori pe butoanele lifturilor din blocurile „cartierelor non-albe”.