Aceasta a postat pe pegina sa de socializare o scrisoare adresată lui Raed Arafat în care explică faptul că infirmierele au nevoie ca și celelalte cadre medicale de echipamente de protecție deoarece se expun permanent riscului de infectare cu acest virus.

„Dragi colegi,infirmiere si brancardieri, intr.o emisiune,la Antena 3 ,transmisa in direct,aseara la 23.00,domnul A….. ,a declarat ca infirmiera si brancardierul nu au nevoie de echipament de protecție cu un grad atât d înalt d protecție ca al medicilor. Eu vreau sa-i adresez un mesaj domnului A… ,

Domnule A….. ,persoana care spala pe jos,se numeste infirmiera, iar cel care impinge la targa se numeste brancardier! Intr.o sectie a unui spital,echipa nu incepe de la doctori si se termina la asistenti…incepe de la doctori si se termina la brancardieri si infirmiere. Si stiti de ce? Pentru ca infirmiera si brancardierul ,pe langa faptul ca spala pe jos si impinge la targa,cum spuneti dumneavoastra,se mai ocupa si cu urmatoarele:
EFECTUEAZA IGIENA PACIENTULUI ,
SCHIMBA LENJERIA DE PAT SI DE CORP A PACIENTULUI,
ADUCE ALIMENTELE LA PATUL PACIENTULUI,
AJUTA PACIENTUL SA MANANCE SI SA BEA,
INFIRMIERA SI BRANCARDIERUL RIDICA PACIENTUL PENTRU ORICE INVESTIGATIE TREBUIE SA FACA MEDICUL,
PENTRU A SE ADMINISTRA O PASTILA,PACIENTUL TREBUIE RIDICAT DE INFIRMIERA SAU BRANCARDIER,domnule A…..
AJUTA PACIENTUL PENTRU DEPLASARE,DOMNULE! SI DACA UN PACIENT DIAGNOSTICAT COVID 19 DECEDEAZA,ACEA PERSOANA ESTE PREGATITA,INTRODUSA IN SACUL MORTUAL SI TRANSPORTATA LA CAMERA FRIGORIFICA TOT DE BRANCARDIER SI INFIRMIERA,domnule A….. !

Asadar,o INFIRMIERA ,vine in contact cu pacientul pe zi de mai multe ori decat medicul. Si asa cum ati spus dumneavoastra,nu este nici reclama si nici propaganda! Este purul adevar! Si DA! VREM COMBINEZOANE PENTRU A PUTEA EFECTUA TOATE ACESTE ACTIVITATI IN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU,PENTRU A NE PROTEJA PE NOI,PE CEI DIN JURUL NOSTRU SI FAMILIILE NOASTRE.

Daca un cadru medical, se infecteaza de COVID 19, spuneti ca nu a stiut sa se protejeze,dar nu recunoasteti ca nu avem echipamentele necesare.

Si daca nu credeti ce am scris in acest mesaj,va invit sa lucrati langa o infirmiera, o zi intreaga,doar cu o masca si manusi intre pacienti COVID 19!!”, a scris infirmiera pe pagina sa de Facebook.