Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesaj emoționat în ziua alegerilor. Ce a transmis o supraviețuitoare a dramei din Colectiv
Mesaj emoționat în ziua alegerilor. Ce a transmis o supraviețuitoare a dramei din Colectiv

Mesaj emoționat în ziua alegerilor. Ce a transmis o supraviețuitoare a dramei din Colectiv

O supraviețuitoare a dramei din Colectiv, Alexandra Furnea, a transmis un mesaj emoţionant în ziua alegerilor. E a scris pe o rețea de socializare că a mers la vot, dar a făcut-o dintr-o clinică de recuperare, acolo unde se află internată pentru tratament.

 

Tânăra nu a ezitat să spună că anii de corupție din România au făcut ca evenimentul de la Colectiv să aibă loc. Mai mult de atât, fără să ceară oamenilor să iasă la vot, Alexandra a precizat că se teme de viitoarele tragedii.

„Am votat prin corespondență din „reședința” mea temporară dintr-o clinică de recuperare. Am ajuns în această situație, de a avea o a doua casă într-un centru pentru pacienții cu arsuri, din cauza anilor de corupție care au precedat și au făcut posibil incendiul din Colectiv”, a scris Alexandra Furnea.

Mulțumiri din suflet pentru toți cei care votează

Mai mult, tânăra le-a mulțumit celor care au votat deja, dar și celor care de aici încolo aleg să meargă pentru a-și exprima opțiunea în privința parlamentarelor.

„Cu toate acestea, nu sunt în măsură să vă îndemn să ieșiți astăzi la urne, în plină pandemie, tributari unui sistem medical mult mai bolnav decât cei pe care ar trebui să-i vindece.

Vă spun doar că mă tem de viitoarele tragedii din această țară, al căror început va fi scris de mâine încolo, dacă nu schimbăm ceva astăzi, exercitându-ne dreptul suprem de a ne decide soarta”, a mai scris Alexandra Furnea, scrie Fanatik.

Dosarul „Colectiv” bate pasul pe loc. Nu se face dreptate

30 octombrie 2015, România avea să trăiască cea mai mare tragedie din istoria postdecembristă- Incendiul din clubul Colectiv.

Dosarul „Colectiv” se află în a doua fază a procesului la Curtea de Apel Bucureşti

În decembrie 2019 Tribunalul Bucureşti anunță primele sentinţe – fostul primar al Sectorului 4. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare.

În motivarea deciziei de condamnare, publicată în martie 2020, judecătorul susține că tragedia de la clubul Colectiv este rezultatul unei activități infracționale în lanț. Procesul nu a fost încheiat. La cinci ani de la tragedie, dosarul încă se judecă.