Evenimentul Zilei > Sport > Mesaj emoționant de ziua lui Ivan Patzaichin. Legendarul canoist ar fi împlinit 72 de ani
Mesaj emoționant de ziua lui Ivan Patzaichin. Legendarul canoist ar fi împlinit 72 de ani

Mesaj emoționant de ziua lui Ivan Patzaichin. Legendarul canoist ar fi împlinit 72 de ani

Astăzi, Ivan Patzaichin, ar fi împlinit 72 de ani. Asociației care-i poartă numele a transmis un mesaj emoționant și promisiunea ca va continua toate proiectele începute de marele canoist.

Asociația Ivan Patzaichin îl sărbătorește azi pe marele campion. Acesta își dorea să facă o mulțime de proiecte, dar nu a mai apucat să le ducă la bun sfârșit. În semn de respect pentru Ivan, vor finaliza toate planurile pe care le-a visat.

Ziua de 26 noiembrie ar fi fost o zi plină de zâmbete și voie bună, dar legenda a plecat dintre noi, iar apropiații au rămas doar cu amintirea lui.

“Astăzi este ziua lui Ivan Patzaichin. Ar fi împlinit 72 de ani.

Soarta l-a luat dintre noi mult prea devreme. Avea multe planuri în lucru, pentru că nici vârsta nici pandemia nu-i domoliseră entuziasmul. Ne pregăteam să lansăm proiecte noi, care să contribuie la creșterea bunăstării oamenilor Deltei, la protejarea fragilului său echilibru, la valorificarea cu înțelepciune și măsură a imensei bogățîi pe care o reprezintă pentru România sistemul său hidrografic, la educarea copiilor, a tinerilor și adulților în colaborare cu natura și la încurajarea unui fel de viață sănătos.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, înființată de el acum un deceniu, îi va continua proiectele și va dezvolta altele, în spiritul visurilor sale. Echipa formată cu migală de el va lucra mai departe sub coordonarea vicepreședintelui Asociației, co-fondatorul acesteia și partenerul lui Ivan în toți acești ani, arhitectul Teodor Frolu, și a noului președinte al Asociației, de asemenea co-fondator al acesteia, Ivona Patzaichin, fiica marelui dispărut.

Cel mai bun dintre pământeni

Ivan Patzaichin iubea oamenii, iubea copiii, iubea animalele. Își iubea țara, al cărei imn a răsunat de atâtea ori în arenele lumii datorită lui, și iubea Delta, despre care spunea că ar trebui să fie regina ecoturismului din Europa. Cunoștea, mai bine ca oricine, valoarea lucrului în echipă și puterea colaborării în bună credință; aducerea la un loc a unor competențe complementare, ascultarea interlocutorului și asocierea pentru îndeplinirea unor obiective de care să beneficieze cât mai mulți membri ai comunitățîi, oricât de mare ar fi comunitatea.

Ivan Patzaichin

Ne vom strădui să-i onorăm memoria păstrând aceleași valori: parteneriat, educație, viziune, încredere, perseverență, consultare, natură.

Le suntem recunoscători celor ce ne-au fost alături, îi invităm să ne însoțească în continuare în înfăptuirea planurilor și visurilor sale și îi chemăm lângă noi pe toți cei care cred într-un viitor sustenabil, în care natura, cultura și bunăstarea oamenilor sunt egal reprezentate.

Dintre toate proiectele pe care le avem acum în derulare, cele mai dificile și cele mai dragi ne sunt trei idei, care au fost îndelung discutate cu Ivan: realizarea la Tulcea a unui canal olimpic pentru sporturile nautice, o rețea de vizitare smart a Deltei Dunării și realizarea la Mila 23 a unui centru educațional și multicultural, dedicat copiilor satului și creșterii profilului identitar al acestuia (o localitate ce a dat României mai mulți campioni pe cap de locuitor decât oricare alta). Fără Ivan ne va fi infinit mai greu să le ducem la capăt, dar suntem încredințați că spiritul său ne va veghea“, a transmis Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: