”Bravo medici, asistenți, infirmieri!!! Și sistem medical cu partea medicală și administrativă”, și-a început Monica Pop mesajul de mulțumire la adresa colegilor ei, care în aceste zile se ocupă românii infectați cu noul coronavirus.

Sistemul medical a fost mult blamat și a fost hărțuit intenționat de autoritățile judiciare și de politicieni, care au întreținut această atmosferă ostilă medicilor. Nu de puține ori, medicii au fost trimiși la închisoare, iar acest fapt este taxat dur de Monica Pop. ”Ne-ați scuipat, i-ați alungat pe mulți cu comportamentul vostru abject, le-ați făcut dosare penale fictive, ați distrus elite! Acum vedeți cât de jos ați fost? Ați făcut totul pentru a scădea încrederea românilor în sistem, în medici!”, scrie Monica Pop.

În continuare, cunoscutul medic spune că ”ciubucarii” și ”șpăgarii” sunt la datorie, cu prețul vieții lor, acuzând o parte din mass medica că nu a reabilitat niciodată imaginea unui medic distrusă gratuit. ”N-a fugit nici unul, toți sunt prezenți la nevoie și la datorie! Ani de zile de abjecții ne-au blamat și înjurat pe la unele posturi tv. V-ați făcut publicitate de joasă speță cu medici blamați pe nedrept și cu câte un eșec medical”.

Monica Pop are și un mesaj pentru fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care ar fi distrus medici, dar și sistemul de transplant. ”Se știe. A măcelărit tot ce-a putut. A încercat să scadă încrederea românilor în spitalele și medicina românească! Nu doar el! Pentru capital electoral murdar”, a mai scris Monica Pop.