Cancelarul german, Angela Merkel, a luat apărarea presei, joi, în mijlocul unei polemici în Germania privind poliţia, ca urmare a unei intervenţii contra unei echipe de televiziune în timpul unei manifestaţii de extremă dreapta, transmite AFP, preluată de Agerpres. "Vreau să pledez aici cu hotărâre în favoarea libertăţii presei" a declarat Merkel, într-o conferinţă de presă la Tbilisi, în Georgia, unde se află în vizită. Chiar dacă dreptul de a demonstra trebuie să fie respectat, "oricine participă la o manifestaţie trebuie să plece de la principiul că poate fi observat şi filmat de mass-media", a adăugat cancelarul german.

Ministrul de interne al landului Saxonia din estul Germaniei a fost chestionat joi de parlamentari locali într-un scandal ce ia amploare asupra reţinerii de către poliţie a unei echipe de reporteri care au fost agresaţi verbal de un bărbat la un miting al extremei-drepte. Incidentul a avut loc la o demonstraţie la Dresda, joia trecută, organizată de Alternativa pentru Germania (AfD), formaţiune anti-imigranţi şi naţionalistă, şi mişcarea anti-islam Pegida, cu ocazia vizitei cancelarului german Angela Merkel.

Un bărbat care a participat la miting a agresat verbal o echipă de reporteri pentru filmarea demonstraţiei. Ulterior, poliţia i-a reţinut pe jurnalişti timp de 45 de minute, o acţiune ce a declanşat acuzaţii de obstrucţionare a libertăţii presei.