După eșecul înregistrat la turneul preolimpic, România a putut beneficia, ulterior, doar de un singur loc la JO de la Rio de Janeiro, în întrecerea feminină de gimnastică.


Alegerea era, evident, între Cătălina Ponor (28 de ani) și Larisa Iordache (20 de ani). Însă, ieri, Comitetul Executiv al COSR a desemnat-o pe Ponor, prin vot, pentru a fi portdrapelul delegației noastre în „Țara Cafelei”.

Culmea, deoarece tripla campioană olimpică nu fusese nominalizată încă pentru a merge la Rio. Federația Română de Gimnastică ar fi trebuit să aleagă între Cătălina și Larisa după competițiile din Franța și Germania, ce se vor desfășura până la debutul Jocurilor Olimpice (5-21 august).


FOTO: Larisa Iordache pornește cu a doua șansă la nominalizare FOTO: LIBERTATEA„Larisa are încă șanse”

EVZ l-a contactat pe Adrian Stoica, șeful forului de gimnastică, iar acesta ne-a explicat că vor face tot posibilul pentru a o lua și pe Iordache în Brazilia, urmând ca înaintea startului să fie aleasă una dintre cele două gimnaste. „Larisa încă are șanse să fie aleasă. Îi mai trebuie un pic de timp. Dorim să mergem cu amândouă în Brazilia, numai că va concura doar una! Nu există variantă de rezervă. Ce-i drept, în momentul de față, Cătălina este mai avansată cu pregătirea decât Larisa”, ne-a declarat Stoica.

Până la Olimpiadă, gimnastele sunt pregătite de antrenorii Cristian și Lăcrămioara Moldovan, după plecarea de la lot a tehnicienilor Mariana Bitang și Octavian Bellu. În ceea ce privește Jocurile Olimpice, deplasarea o va face antrenorul coordonator Lucian Sandu.