Uri Geller, un mentalist foarte popular în Marea Britanie și un fervent oponent al ieșirii țării din Uniunea Europeană, a decis să-și pună capacitățile sale mentale în slujba cauzei.

El și-a propus să intre în mintea premierului britanic în fiecare zi, la orele 11.11 și 23.23, pentru a încerca să o convingă să organizeze un al doilea referendum.

În emisiunea cunoscutului ziarist Piers Morgan „Godd Morning Britain” de la ITV din 25 martie, Geller a invitat toți britanicii să i se alăture: „În fiecare dimineață, la ora 11.11 gândiți: ‘Theresa May, organizează un al doilea referendum’. La fel, în fiecare seară, la 23.23.”

„Cred că putem transmite energia și putem primi energie”, a explicat Uri Geller, adăugând că o cunoaște pe Theresa May. „Am locuit în același sat unde ea încă trăiește și azi. A venit la mine acasă. Am dus-o în garajul meu și i-am arătat lingura care i-a aparținut lui Winston Churchill. Era cu trei ani înainte ca ea să devină prim-ministru și i-am bombardat energetic spiritul. I-a zis: Vei ajunge prim-ministru. Și a ajuns.”

Contactat și de FranceInfo, Geller, care pretinde că îndoaie lingurile cu puterea minții, și-a reînnoit invitația adresată britanicilor, afirmând că exercițiul este accesibil tuturor: „Poate participa toată lumea, chiar dacă nu are aptitudini telepatice: toți suntem alcătuiți din energie. Iar enegia călătorește, poate fi protejată și absorbită. Este științific”, a explicat el canalului francez.

„Unii sunt furioși că îmi permit să mă amestec în politică cu mintea mea, dar nu sunt un guru sau un profet, sunt doar o ființă umană hărăzită cu puteri paranormale care încearcă să ajute.”

Rămâne de văzut dacă darul lui va fi suficient pentru a o convinge pe Theresa May înaintea votului de vineri privind acordul de Brexit încheiat cu UE.

„Poate este totuși prea târziu”, a recunoscut Uri Geller luându-și  măsuri de siguranță. Cu atât mai mult cu cât Theresa May și-a anunțat intenția de a demisiona.