"El nu a dispărut în Franța", a declarat o sursă apropiată investigației.  South China Morning Post citează o sursă spunând că Meng, în vârstă de 64 de ani, a fost "luat" pentru interogatoriu în China.  Nu este clar de ce a fost investigat de "autoritățile de disciplină" sau unde este ținut, adaugă ziarul din Hong Kong.    

Oficialii din China nu au făcut până acum declaraţii publice cu privire la Meng. Ancheta a fost deschisă după ce soția lui Meng a mers la poliție pentru a declara că soțul ei lipsește.  Ea a fost citată inițial din surse de poliție spunând că nu a auzit de soţ de la plecarea sa de pe 29 septembrie în China. Dar ministrul francez de Interne a declarat că data corectă a fost 25 septembrie.  "Dialogul cu autoritățile chineze continuă", a spus ministerul.  "Franța este nedumerită de situația președintelui Interpol și îngrijorată de amenințările aduse soției sale".  Însă nu a furnizat detalii suplimentare.

Mai mult, un purtător de cuvânt al Interpolului a declarat că agenţia este la curent cu articolul din South China Morning Post, dar nu a dorit să comenteze în această privinţă. Într-un comunicat al agenţiei este precizat că „acest lucru priveşte autorităţile relevante din Franţa şi China”. Iar Comisia Centrală pentru Inspecţia Disciplinară, agenţia internă de investigaţii a Partidului Comunist din China, nu a postat niciun anunţ pe site-ul său despre Meng.

Te-ar putea interesa și: