Evenimentul Zilei > Social > S-a schimbat Legea educaţie. Care este vârsta de înscriere în clasa 0
S-a schimbat Legea educaţie. Care este vârsta de înscriere în clasa 0

S-a schimbat Legea educaţie. Care este vârsta de înscriere în clasa 0

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de modificare a Legii educaţiei, în legărută cu vârsta la care un copil poate fi înscris în clasa 0.

Motivul pentru care a această lege a fost modificată este că structura anului şcolar nu coincide niciodată cu structura anului calendaristic, anul şcolar desfășurându-se pe perioada a doi ani calendaristici consecutivi, potrivit dcnews.ro

În acest context, noul proiect prevede ca înscrierea copiilor la clasa zero să nu se mai facă după criteriul împlinirii vârstei de 6 ani, ci după dezvoltarea lor psihosomatică, posibilă după vârsta de 5 aniPână la adoptarea acestui proiect legea prevedea ca acei copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august inclusiv să poată fi înscriși la școală, în clasa 0. În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în intervalul 1 septembrie 2019 – 31 decembrie 2019, părinții sau tutorele legal pot decide dacă vor sau nu să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, dar numai dacă  dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE).

Evaluarea se realizează de către personalul de specialitate al CJRAE/CMBRAE, personal de specialitate din alte instituţii/unităţi, precum şi de medici şcolari sau medici de familie, acolo unde este necesar.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: