În articolul de debut al dezvăluirilor se arată că enorm de mulți bani se adunau în conturile de partid din acordarea licențelor de export pentru diverse categorii de mărfuri, pe ochi frumoși și șpaga aferentă, clienților fideli „cauzei”. La fel, se dezvăluia cum se făceau banii, pe atunci, din extorcarea oamenilor de afaceri arestați, chipurile „preventiv”, înainte de weekend și din încălcarea sistematică și coordonată a embargoului împotriva Iugoslaviei. Nu lipsește din ancheta „Evenimentului zilei” nici modul în care se făceau bani din țigările, cafeaua și alcoolul de import.

INFO

Demersurile publicistice ale „Evenimentului zilei”, prin anchetele ziariștilor săi, au deranjat multă lume pe vremea când internetul era abia în chinurile facerii. Ancheta semnată Dan Andronic și Mirel Curea este doar o mostră de profesionalism din perioada în care presa tipărită din România era în culmea gloriei sale.

CV

Dan Andronic și-a început cariera ca reporter la „Bulina Roșie”, a ajuns în scurt timp redactor șef-adjunct, iar astăzi este proprietarul și directorul „Evenimentului zilei”.

CV

Mirel Curea a fost și el redactor șef-adjunct la „Evenimentul zilei”, continuând apoi pe aceeași poziție la cotidienele Național și Adevărul. În prezent, a ieșit din presă.