Meghan și Harry au declanșat o nouă furtună: ”Pretind despăgubiri, inclusiv daune agravate”

Meghan și Harry au declanșat o nouă furtună: ”Pretind despăgubiri, inclusiv daune agravate” Prințul Harry și Meghan Markle, la un pas să se întoarcă în Marea Britanie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Meghan și Harry s-ar putea confrunta cu o „bătălie de-a lungul vieții”, cu  procese intentate presei britanice, după ce au abandonat statutul de regali. Ducele de Sussex dă în judecată editorii revistei Mail on Sunday, după ce a fost publicat un raport care susținea că „a încercat să păstreze secretă lupta sa legală cu Guvernul britanic pentru gărzile de corp din poliție”.

Harry susține că raportul din ziar i-a subminat activitatea caritabilă și i-a distrus grav reputația. Ducele pretinde „despăgubiri, inclusiv daune agravate” pentru calomnie. Povestea publicată de tabloid a detaliat un alt proces al lui Harry, deoarece ducele este în prezent blocat într-o luptă continuă cu Guvernul britanic pentru refuzul de a i se asigura securitatea poliției atunci când vine în Regat cu familia.

Harry a reclamat o decizie luată de Ministerul de Interne de a-i refuza posibilitatea de a plăti protecția poliției pentru el și familia lui atunci când se află în Marea Britanie.

Ducele și ducesa de Sussex au mai avut procese tabloidele britanice şi le-au câștigat

Actualul proces pentru defăimare lansat de Harry marchează al optulea litigiu al familiei Sussex, intentat din septembrie 2019. La acel moment, cuplul dădea în judecată simultan trei dintre cele mai mari grupuri de ziare din țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amber Melville-Brown, șefa de la firma internațională de avocatură Withers, a declarat pentru Newsweek că ducii ar putea fi blocați într-o „bătălie de-a lungul vieții” cu procese după ce a abandonat mantra tradițională a familiei regale.

Anul trecut, Meghan a dat în judecată același tabloid britanic aflat în prezent într-o luptă juridică cu soțul ei. Ducesa a câștigat procesul împotriva Associate Newspaper pentru încălcarea vieții private după ce au publicat o scrisoare pe care ea i-a scris-o tatălui ei înstrăinat, Thomas Markle.

Meghan va lansa o nouă luptă după ce Netflix a abandonat îndrăgitul show „Pearl”

Meghan Markle încearcă să găsească o nouă rețea de televiziune care să se ocupe de Pearl, care a fost abandonată de Netflix, deoarece Sussex nu „renunță” la emisiune, susțin sursele. Ducele și ducesa de Sussex și-au anunțat acordul cu Netflix în 2020 și aveau două proiecte în curs. Unul dintre acestea, un program animat pentru copii cu titlul „Perla” a fost abandonat recent de gigantul de streaming.

Dar sursele susțin că Meghan și Harry nu renunță la proiect după ce acesta a fost abandonat de șefii Netflix. Potrivit surselor, Meghan și producătorul executiv David Furnish „examinează proiectul pentru a vedea unde altundeva ar putea găsi o casă”. Perechea va prezenta conceptul seriei către serviciile de streaming și rețelele TV, inclusiv Apple și Amazon.

Contractul cu Netflix al ducelui și ducesei de Sussex le permite să vândă orice proiecte pe care platforma de streaming le refuză. O sursă a declarat pentru The Sun că, după ce a fost anulată de Netflix, echipa care lucrează la Pearl revizuiește conceptul show-ului pentru a „vedea ce ar putea fi modificat”.

Sursa a adăugat: „A existat un sentiment uriaș de entuziasm în legătură cu Pearl și speranța că călătoria sa nu s-a încheiat. „Nu renunță la acest proiect pentru că Netflix a spus nu”, relatează Express.