Medicul Valeriu Gheorghiţă: „Categoric, nu! Îmi doresc foarte mult să practic medicina în continuare”. Aşadar, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, exclude posibilitatea de a intra în politică, el afirmând că îşi doreşte foarte mult să îşi urmeze cariera universitară şi să se dezvolte ca medic. „Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi mi-am dorit şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, mai spune medicul.

Ce spune medicul Gheorghiţă despre posibilitatea de a intra în politică

„Categoric, nu. Îmi doresc foarte mult să practic medicina în continuare. Ştiu aceste situaţii de acest fel, dar nu este cazul meu. Îmi doresc foarte mult să practic medicina în continuare, să fiu alături de colegii mei, de pacienţi, de studenţi, îmi doresc să mă dezvolt din punctul de vedere al profesiei universitare, academice. Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi mi-am dorit şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, a subliniat medicul Valeriu Gheorghiţă.
Întrebat cine l-a anunţat că a fost desemnat la coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a făcut acest lucru şi că nu şi-a imaginat vreodată că va ajunge să coordoneze campania.

A ales să devină medic militar, din ambiţie

La întrebarea de ce a ales să fie medic militar, Gheorghiţă a explicat că a ales Facultatea de medicină militară de la Târgu Mureş pentru că i s-a părut mult mai provocator şi ca admitere, fiind doar 10 locuri atunci când a dat examen, dar şi pentru că a ţinut cont de faptul că a fost un mediu în care a considerat că se poate dezvolta mai bine.

Despre când crede că România va reveni la normalitate, Gheorghiţă a răspuns: „Cred că undeva în iulie-august, uşor-uşor, vom intra într-o normalitate care va fi din ce în ce mai concretizată, probabil pe măsură de nivelul de acoperire vaccinală va creşte undeva peste 50-60%”.

El a menţionat că lucrurile materiale „nu îl impresionează foarte mult, în afara celor care asigură o viaţă decentă, normală”, a mai spus medicul sâmbătă invitat fiind la Digi24.