Evenimentul Zilei > Social > Medicul din Satu Mare care refuză „atențiile” de la pacienți: „E amoral! Anormal! Ilegal! Mai bine insistați pentru servicii mai bune”
Medicul din Satu Mare care refuză „atențiile” de la pacienți: „E amoral! Anormal! Ilegal! Mai bine insistați pentru servicii mai bune”

Medicul din Satu Mare care refuză „atențiile” de la pacienți: „E amoral! Anormal! Ilegal! Mai bine insistați pentru servicii mai bune”

Medicul Cristian Costea, angajat la spitalul Județean din Satu Mare, a lansat un apel la adresa tuturor pacienților. Acesta îi roagă să nu îi mai ofere bani sau diverse de cadouri și „atenții”, afirmând că astfel de gesturi sunt nu doar jignitoare, ci și ilegale.

Medicul Cristian Costea a reamintit faptul că tratamentul și investigațiile la spitalul de stat sunt gratuite, motiv pentru care nu există niciun sens ca medicii să primească bani sau cadouri de orice fel. Acesta a mai afirmat că nu-i lipsește nimic, își iubește meseria și că, în cazul în care va avea nevoie de un venit în plus, va munci mai mult.

„Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și VĂ ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun, de la bani la ciocolată, carne, ouă, țuică (și aveți imaginație bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde, în sistemul de stat sau privat!

După cum bine știți, tratamentul și investigațiile în spitalul de stat sunt GRATUITE și în sistemul privat le plătiți la adevărată lor valoare de cele mai multe ori, deci nu îi nevoie să mai fiți și «atenți»!”, a scris pe Facebook medicul gastroenterolog Cristian Costea.

„Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune”

Medicul a mai precizat că, „legea este una pentru toți”, iar vina trebuie împărțită între cei care oferă și aceia care primesc „atenții” de la pacienți.

„E ANORMAL, IMORAL, AMORAL, ILEGAL, IAR LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI!!
Este mult de discutat… vina este în ambele tabere și a celor care dau și a celor care primesc… cred însă ca ne putem vindeca… ca putem ierta trecutul și construi un viitor mai bun împreună!

AM CONȘTIINȚĂ și îmi fac meseria așa cum am jurat și visat… Iubesc ceea ce fac, dar vă rog, nu mă obligați să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luați lucrurile acasă! Am tot ce îmi trebuie și dacă nu am o să muncesc și mai mult că să am ceea ce îmi doresc, la fel ca voi toți!

Știu ce înseamnă să nu ai (chiar știu!!!) și am început să cunosc și ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri și la clinica privată și nu vi le pun să le plătiți, nu trebuie să va simțiți datori… spuneți un «Mulțumesc» și îmi este suficient… Dumnezeu mi-a dat întotdeauna mai mult înapoi… El știe de ce!! Mai bine insistați pentru servicii mai bune, pentru condiții mai bune atât pentru noi cât și pentru voi, pentru aparate mai performante”, a completat medicul gastroenterolog.