Evenimentul Zilei > Sport > Medicii nu i-au dat nicio șansă atacantului Sergio Aguero! Șoc pentru Barcelona
Medicii nu i-au dat nicio șansă atacantului Sergio Aguero! Șoc pentru Barcelona

Medicii nu i-au dat nicio șansă atacantului Sergio Aguero! Șoc pentru Barcelona

La 33 de ani, atacantul argentinian Sergio Aguero anunță că este nevoit să renunțe la fotbalul profesionist din cauza problemelor cardiace descoperite în urmă cu o lună. Este o veste dură pentru FC Barcelona, care și așa avea probleme în ofensivă.

Sergio Aguero şi-a anunţat retragerea din cariera de jucător profesionist, dar a subliniat că decizia fusese luată în urmă cu 10 zile. „O adevărată legendă a fotbalului. Mândri că ai cântat pentru noi. Odată fan, întotdeauna fan.

Mândri că ne-am intersectat, Kun. Aceasta va fi pentru totdeauna casa ta!″, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei FC Barcelona.

De asemenea, reprezentanții departamentului de comunicare al formației de pe Camp Nou i-au pregătit atacantului o fotografie specială. În imagine apar tricourile echipelor Manchester City și Atletico Madrid, la care Aguero a jucat după ce a fost transferat de la Independiente (echipa din Argentina).

Vizibil afectat de vestea primită de la medici, Aguero a anunţat finalul carierei sale într-o conferinţă de presă: „Această conferinţă a fost convocată pentru a vă anunţa că am decis să încetez fotbalul profesionist.

Cel mai dur anunț din cariera lui Sergio Aguero

foto: facebook.com/fcbarcelona

Staful medical mi-a spus că cea mai bună decizie de luat este să-mi închei cariera de jucător. Sunt foarte mândru de cariera mea, a fost un vis înfăptuit. Am vrut doar să fiu un fotbalist profesionist, nu mă gândeam că voi ajunge să joc în Europa.″

După despărţirea de Manchester City. Aguero a sosit în vară la FC Barcelona, pentru care a jucat doar cinci meciuri și a marcat un gol chiar cu marea rivală Real Madrid.

La partida cu Alaves (1-1), disputată pe 30 octombrie, atacantul argentinian a acuzat dureri în zona toracică. Ulterior a fost supus unor teste și s-a avansat scenariul conform căruia problemele sale cardiace l-ar putea obliga să renunțe la fotbalul profesionist.

La 1 noiembrie a urmat comunicatul în care se anunţa că sud-americanul va fi indisponibil trei luni. A fost o perioadă fixată pentru a constata „eficacitatea tratamentului, pentru a decide procesul de recuperare″.

Kun Aguero este cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester City, la care a evoluat între 2011-2021, reuşind să înscrie 260 de goluri în 390 de meciuri. El a îmbrăcat de 101 ori tricoul primei reprezentative a Argentinei, pentru care a marcat 41 de goluri.