Evenimentul ZileiSocialOamenii iau cu asalt spitalele, toți cu aceleași afecțiuni. „Creșterea e îngrijorătoare”

Oamenii iau cu asalt spitalele, toți cu aceleași afecțiuni. „Creșterea e îngrijorătoare”

Oamenii iau cu asalt spitalele, toți cu aceleași afecțiuni. „Creșterea e îngrijorătoare”
În timp ce numărul de cazuri COVID-19 continuă să scadă, medicii constată o revenire a altor viruși cunoscuți ori boli frecvente, cum ar fi gripa și răceala obișnuită.
Medicii spun că în clinici vint tot mai mulți pacienți care acuză infecții respiratorii sau dureri în gât, semn că vechile boli revin. „Din ce în ce mai mulți oameni intră în clinicile noastre cu infecții respiratorii acute, dureri în gât și observăm o creștere a virușilor care erau mereu acolo, numai că erau cam ascunși de impactul uriaș al COVID-19 în comunități”, a afirmat dr. Scott Joy.

Scott Joy este medicul șef al serviciilor medicilor de la HealthONE, şi are în supraveghere peste 500 de angajați în sistem. El spune că acești medici, precum și clinicile de urgență aflate sub umbrela HealthONE, văd aceste creșteri îngrijorătoare în rândul oamenilor.

Una din cauze este renunțarea la masca de protecție

Acești viruși se întorc din cauza schimbărilor în ceea ce privește interacțiunile între oameni”, insistând să spună că mai puține restricții, renunțarea la purtarea măștii și distanțarea socială sunt motivele principale pentru care oamenii se îmbolnăvesc de aceste boli comune.

A existat o „scădere accentuată” a numărului de cazuri de gripă în timpul pandemiei, potrivit Școlii de Sănătate Publică de la Harvard. Și, deși există un vaccin anual pentru gripă, creșterea este îngrijorătoare în comparație cu COVID-19.

„Faptul că observăm o creștere a infecțiilor respiratorii acute, cred că principalul lucru este că nu mai poți presupune că este vorba doar de răceala obișnuită. Trebuie demonstrat că nu este COVID 19”, a spus el. „Și cred că aceasta este marea schimbare de comportament pe care o vom vedea în spațiul medical”.

Dr. Scott Joy crede că, dacă mergeți la medic cu simptome respiratorii, veți fi testat mai întâi pentru COVID-19 și apoi diagnosticat cu altă boală, dar… după ce ați testat negativ. El mai spune că această situație va exista pentru o bună bucată de vreme, în timp ce se încearcă evitarea unui alt val de coronavirus.

Acest fapt ar putea schimba, de asemenea, modul în care ne vom trăim viețile

„Deci, înainte, veneam la lucru cu simptome minore de răceală, nu? Acum nu se mai poate. Cred că orice furnizor de asistență medicală și orice angajat care are dureri în gât, tuse uscată, vor trebui să fie cu adevărat prudenți şi să se testeze. Trebuie să vă asiguraţi că sunteți negativ înainte de a vă întoarce la acel loc de muncă”, a spus dr. Joy, şi continuă: „Cred că aceasta va fi o schimbare comportamentală de lungă durată pe care o vom trăi ca urmare a pandemiei”, mai spune expertul, potrivit thedenverchannel.


Accesează: