Medicul român suspectat că, în urmă cu trei ani, a ucis o femeie din Nyíregyháza-Oros, și l-a rănit mortal pe soțul acesteia, cu un pistol deţinut ilegal, a fost predat de România autorităților din Ungaria, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg, remis agenţiei ungare de presă MTI.

Medicul lucra în Ungaria când a făcut cunoştinţă cu o femeie căsătorită, cu care a început o relaţie amoroasă. Ulterior s-au despărţit, iar bărbatul a mers la fosta sa iubită acasă, pe 31 august 2016, înarmat cu un pistolul pentru care nu avea permis de port armă.

Ajuns acolo, medicul român a împușcat-o pe fosta sa amantă și pe soțul acesteia. Femeia a murit pe loc, iar soţul fost grav rănit.

După comiterea atacului, medicul a fugit în România, trecând graniţa pe la Ártánd. A fost arestat în România, pe 1 septembrie 2016, pe baza unui mandat de arestare european emis de un judecător de investigaţie din Ungaria.

Suspectul a fost încarcerat în România pentru alte infracţiuni, dar ulterior a fost eliberat condiţionat.

Joi, medicul suspect de crimă a fost predat de autorităţile române Poliţiei judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg. A fost reţinut şi auditat ulterior în calitate de suspect pentru tentativă de omor şi port ilegal de armă. Deocamdată, medicul nu a depus nicio mărturie.

În comunicatul autorităților maghiare se subliniază faptul că este vorba despre o infracţiune cu o gravitate deosebită, care poate fi pedepsită cu închisoare pe viaţă, şi că suspectul s-a sustras de la urmărirea penală. Parchetul de pe lângă Tribunalul judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg a solicitat arestarea medicului român pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit flux24.ro.

Te-ar putea interesa și: