Evenimentul Zilei > Social > Medic psihiatru, declaraţii şocante: Dincă poate păcăli şi poligraful
Medic psihiatru, declaraţii şocante: Dincă poate păcăli şi poligraful

Medic psihiatru, declaraţii şocante: Dincă poate păcăli şi poligraful

Medicul Maria Cristache, fost director al Spitalului de Psihiatrie din Săpoca, a vorbit într-un interviu pentru România TV  despre  starea de sănătate mintală a lui Gheorghe Dincă din Caracal.
În opinia medicului Maria Cristache,  „atrocitățile comise de Gheorghe Dincă par a fi gesturi repetitive, care au început cu mult timp înainte: „Să nu creadă nimeni că acest individ nu a avut discernământ când a comis faptele, cu toate că aberația lui psihologică, psihopatologică depășește limita cărții noastre, a teoriei psihopatologice și a încadrării la momentul acesta. Obsesia lui legată de viața sexuală spune foarte multe și explică de ce s-a ajuns la comportamentul lui actual, de ce îi plăcea să caute fetele tinere, de ce le viola, de ce le agresa”,  a explicat mediul specialist.
„Trebuie lăsat să-și reîncarce bateriile, ca să zicem așa, mental, psihologic, fiziologic și organic ca el să poată să povestească, că eu sunt ferm convinsă că o să aibă foarte multe lucruri de spus. În psihicul lui a devenit atât de „exact” în ceea ce a gândit, în modul în care a acționat, încât, dacă se va dovedi cu adevărat că este criminal în serie, este de crezut că fiecare crimă comisă l-a perfectat, l-a făcut să judece că ceea ce a reușit acum va reuși data viitoare cu mai mare ușurință”, a mai spus Maria Cristache.
„Chiar dacă a încercat să-și caute, să-și dezvolte, a gândit, a premeditat totul să aibă un alibi la un moment dat, și-a creat un complex de idei patologice nestructurarate, pentru ca până acum nu a dat dovadă dacă delirează, nu a data dovada unui comportament psihotic, unui comportament delirant. Cât teatru ar juca, cât ar încerca să inducă, pentru că sunt oameni care de la Dumnezeu știu să mintă, știu să-și ascundă atât de ușor grimasele, emoțiile pe față” 
Gheorghe Dincă poate trece fără probleme de poligraf 
„Acest individ depășește standartul acestor aparate, în momentul de față. O psihopatie este conturată la 18 ani, el are 66 de ani. În atâția ani a adunat, a conturat. Sunt lucruri și experiențe negative care fac să nu repetăm același comportament, dar  aici, fiind vorba de un psihopat, cu un anumit profil, în ceea ce privește agresivitatea, violența, preocuparea lui în sfera sexualității, cu fiecare caz a prelucrat și a acționat, chiar dacă lucrurile par trase la indigo, sunt ferm convinsă că lucrurile nu au stat deloc așa„, a concluzionat medicul psihiatru  Maria Cristache în interviul exclusiv pentru RTV
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: