Cel mai noi caz, prezzentat de jurnaliștii de la Libertatea, este cel al unei femei de 30 de ani, care și-a inventat o diploma de medic. Timp de 10 ani, aceasta a lucrat nestingherită la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov

„Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, povesteşte una dintre asistentele din spitalul public, potrivit sursei citate.

Jurnaliștii au prezentat și o filmare care șochează: femeia apare în sala de operatii, în timp ce coase o pacientă la finalul unei intervenții ginecologice.

Ba mai mult, Raluca Bârsan este cunoscuta drept medic si se recomanda ca „absolventă a UMF Carol Davila, şi rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013”, dar se pare că aceasta nu ar fi terminat nici măcar liceul. „Și pe mine Raluca m-a cusut la naştere, după cezariană”, mărturiseşte una dintre asistentele de la Spitalul Județean Ilfov.

„În cazul meu, deşi am cerut explicit ca Raluca să nu intre în sală, ea a fost totuşi acolo când am născut”, spune o altă asistentă.

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan e „voluntară pentru activităţi medicale”.

„Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, spune Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, menționând: „din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals”.

Conducerea spitalului e evitat să dea explicații jurnaliștilor.

 

Te-ar putea interesa și: