Evenimentul Zilei > Justitie > Medic din Giurgiu, condamnat pentru luare de mită. „Mi-a introdus banii cu forţa în buzunar”
Medic din Giurgiu, condamnat pentru luare de mită. „Mi-a introdus banii cu forţa în buzunar”

Medic din Giurgiu, condamnat pentru luare de mită. „Mi-a introdus banii cu forţa în buzunar”

Un medic din Giurgiu a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Totul a ieșit la iveală după ce soţul unei paciente a făcut reclamație, în momentul în care medicul ginecolog s-a declarat nemulțumit de tariful încasat pentru o operaţie de cezariană.

Scuza sa a fost una puerilă. El a susținut că „mi-a introdus banii cu forţa în buzunar”.

Găsit vinovat pentru luare de mită, medicul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică.

Incidentul a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, acolo unde în toamna anului trecut, o pacientă a mers la medicul Baziliu Titus Stoica pentru a-i monitoriza sarcina. Având în vedere contextul pandemic, imediat după internare, soacra tinerei i-a oferit medicului ginecolog suma de 200 de lei pentru a avea grijă de tânăra mămică.

Pe 20 octombrie 2020 pacienta a suferit complicații ale sarcinii şi a fost supusă unei intervenții chirurgicale de cezariană.

Trei zile mai târziu în urma unei vizite la salon tânăra i-a lăsat medicului, în semn de mulţumire, suma de 100 de lei. Acesta a luat suma dar a lăsat vorbă tinerei să fie căutat de soacră pentru a discuta ceva legat de operaţie.

Potrivit soacrei medicul i-ar fi arătat cei 100 de lei primiți de la noră dându-i de înțeles, „prin atitudine și gesturi de nemulțumire”, că suma este insuficientă. El a motivat gestul subliniind că, pentru efectuarea intervenției chirurgicale de cezariană a plătit „din banii lui” 300 de lei medicului anestezist și alți 200 de lei asistentei care l-a ajutat la operație.

Rușinată femeia i-ar fi oferit medicului încă 200 de lei şi i-a spus că nora mai are 300 de lei la ea. După ce a luat banii, medicul ginecolog i-ar fi spus femeii că, după externare să se vadă pentru a finaliza socotelile. Ajunsă acasă femeia i-a povestit fiului cele întâmplate moment în care acesta a decis să sesizeze Poliţia.

Prins în flagrant a spus că banii i-au fost introduși forțat în buzunarul halatului

Ofițerii anticorupție, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului Giurgiu, au organizat un flagrant delict în ziua când era programată externarea pacientei.

Medicul a fost surprins primind 500 de lei de la soacra pacientei. După primirea banilor, i-a introdus într-un sertar al biroului la care se afla așezat pe scaun.

Pus sub acuzare pentru luare de mită medicul a dat vina pe soacră pacientei care s-ar fi s-a repezit și a introdus banii cu forța în buzunarul de la halat fără consimțământul său. Mai mult, medicul ar fi declarat că a vrut să îi restituie banii, însă „nu a mai apucat deoarece aceasta a ieșit imediat din cabinetul medical și apoi au intrat domnii polițiști”. Apărarea sa a fost respinsă de judecători, scrie Antena3.

Găsit vinovat pentru luare de mită, medicul a fost condamnat, pe 2 iulie, de Tribunalul Giurgiu la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar ca pedeapsă suplimentară i s-a interzis dreptul de a mai ocupa o funcție publică. Decizia Tribunalului Giurgiu nu este definitivă.