Evenimentul Zilei > Actualitate > Mayweather vs. McGregor, doar un business în ring. Un sac de bani în zece reprize
Mayweather vs. McGregor, doar un business în ring. Un sac de bani în zece reprize

Mayweather vs. McGregor, doar un business în ring. Un sac de bani în zece reprize

Disputa dintre boxerul american și irlandezul campion UFC nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, dar cei doi sportivi au încasat sute de milioane de dolari

Mult așteptatul meci între pugilistul american Floyd Mayweather (40 de ani) și reprezentantul irlandez al Artelor Marțiale Mixte (MMA) Conor McGregor (29 de ani) a avut loc ieri. Deși a bifat prima sa luptă după doi ani de la retragere, Mayweather a făcut legea în fața lui McGregor, cel care s-a văzut descoperit în ring față de cuștile din UFC.

Irlandezul a terminat rapid benzina, de prin runda a 3-a, iar Mayweather s-a impus prin KO tehnic în runda a 10-a. Atunci, arbitrul de ring a decis să-i încheie lupta lui McGregor, irlandezul fiind foarte aproape de a face cunoștință cu podeaua din Las Vegas. Astfel, Floyd Mayweather și-a asigurat al 50-lea succes la profesioniști, din tot atâtea meciuri (26 KO), la categoria super-mijlocie.

Floyd a luat „grosul”

Cei doi luptători vor împărți după acest meci suma de 500 de milioane de dolari. 100 de milioane va primi Conor, iar restul de bani vor ajunge în buzunarele americanului. McGregor, campionul UFC, a bifat acum debutul în boxul profesionist și nu a ascuns faptul că nu va mai continua în această disciplină. Pentru Mayweather, acesta a fost ultimul duel din boxul profesionist. Acesta din urmă a mai primit și „The Money Belt” (Centura Banilor), acordată de Consiliul Mondial al Boxului (WBC).

„A fost mai bun decât mă așteptam”

Centura este realizată din 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire şi 300 de smaralde, precum şi piele de crocodil adusă din Italia. „McGregor a fost mult mai bun decât mă aşteptam. În MMA luptă dur pentru 25 de minute… Le-am garantat tuturor că lupta se va termina înainte de limită. Era în joc reputația boxului. Am ales partenerul de dans potrivit pentru asta! Conor McGregor, ești un mare campion!”, a fost reacția lui Mayweather. Pe lângă aceste lucruri, sunt numeroase voci din lumea sportului cu mănuși care susțin că acest duel a fost doar „un circ ieftin”, dar generator de bani.

Record spulberat, dar contestat

Floyd Mayweather are acum un palmares de 50-0, iar victoria în fața lui McGregor i-a permis să spargă un record stabilit pe 21 septembrie 1955 (49-0/43 KO), de către legendarul Rocky Marciano (foto), boxerul care a dat naștere personajului de cinematografie Rocky Balboa, interpretat de Sylvester Stallone. Însă, lupta dintre Mayweather și McGregor nu este recunoscută de Rocco Kevin Marciano Jr. „Eu nu consider că acest meci ar trebui inclus în palmaresul de profesionist al lui Mayweather – fie el victorie sau înfrângere. Nu consider că este un meci de box adevărat. Este un demonstrativ”

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: