Măsuri de securitate. Revolut lansează o nouă funcție, bazată pe recunoașterea facială

Măsuri de securitate. Revolut lansează o nouă funcție, bazată pe recunoașterea facialăSursa foto: Unsplash

Revolut își îmbunătățește serviciile de securitate prin introducerea unei funcții suplimentare. Compania care oferă servicii bancare digitale are în portofoliu aproximativ 40 de milioane de clienți, dintre care, 10% sunt din România.

Revolut introduce o nouă funcție de securitate

Revolut a anunțat recent că va introduce în aplicația clienților, funcția „Protecția Fondurilor”. În linii mari, este vorba de un nivel suplimentar de protecție bazat pe recunoaștere artificială, prin care clienții care își pierd telefoanele au posibilitatea să-și protejeze mai bine economiile sau investițiile.

„Cu ajutorul acestuia, clienţii îşi vor putea proteja mai bine economiile sau investiţiile, împiedicându-i pe eventualii hoţi de telefoane mobile să aibă acces la banii deţinuţi în Revolut. Protecţia Fondurilor este un nivel suplimentar de securitate.

Bazat pe recunoaşterea facială, care, odată activat, va face imposibilă retragerea de fonduri din contul utilizatorului, dacă telefonul acestuia ajunge în mâna unor răufăcători sau dacă parolele sunt compromise", se menţionează în comunicat.

Investiții, Revolut

Investitii. Sursa foto: Unsplash

Programul va fi lansat luna aceasta

Majoritatea băncilor folosesc un singur factor de autorizare biometrică, și anume cel introdus deja în soft-ul smartphone-ului, care de regulă, se activează odată cu lansarea aplicației. O măsură de securitate care poate fi îndepărtată cu ușurință, fie prin înlocuirea amprentei, fie prin schimbarea imaginii de recunoaștere.

„În unele cazuri, răufăcătorii pot schimba imaginea pentru recunoaştere sau pot înlocui amprenta pentru acces. Pentru un control suplimentar, Revolut a adăugat Protecţia Fondurilor, prin care utilizatorul trebuie să-şi verifice identitatea pentru a avea acces la conturile de economii.

Aceasta se realizează prin compararea propriei imagini cu fotografia încărcată în aplicaţie, atunci când clientul a trecut prin procesul de onboarding. În acest fel, chiar dacă mecanismele de autentificare bazate pe amprentă sau parolă sunt compromise, clientul tot îşi poate ţine în siguranţă fondurile din contul de economii, pe cele investite în instrumentele de tranzacţionare, criptomonede sau metale preţioase.", se mai precizează în comunicat.

Revolut, investitii online, robot digital

Investitii Revolut. Sursă foto: Unsplash

Revolut are un portofoliu de aproximativ 40 de milioane de clienți

Revolut este printre primele companii de servicii bancare care implementează acest sistem de securitate, în condițiile în care, pe durata verii sunt raportate cele mai multe furturi de telefoane. De exemplu, potrivit statisticilor din Regatul Unit, în anul 2022 s-a furat un telefon la fiecare șase minute.

Raportul Revolut FinCrime 2023 a indicat faptul că, „în România anului 2023, aproximativ 40% din fraudele înregistrate în rândul clienților Revolut au fost din categoria fraudelor neautorizate, iar 69% din sumele pierdute ca urmare a fraudelor au avut drept cauză furturile.”

„Pentru noi, frauda şi pierderile financiare sunt subiecte foarte serioase. Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creştere, mai ales în timpul concediilor, Protecţia Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienţilor noştri şi mai multă siguranţă atunci când călătoresc.

Utilizatorii vor putea fi liniştiţi ştiind că, şi în cazul în care telefonul lor este pierdut sau furat, economiile obţinute din greu sunt mai în siguranţă", a afirmat Woody Malouf, şeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Revolut

Sursa foto: Arhiva EvZ

Peste 4.000 de experți lucrează la îmbunătățirea serviciilor

Protecția Fondurilor se va lansa până la finalul acestei luni și este parte a hub-ului de instrumente de securitate Revolut Secure. Compania pune mare preț pe securitatea conturilor clienților, motiv pentru care implementează ultimele tehnici în materie de sisteme de protecție.

Peste 4.000 de profesioniști în domeniul securității cibernetice lucrează pentru îmbunătățirea serviciilor. Anul trecut, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline.