Ultima soluție în lupta cu pandemia: măștile mai scumpe ar putea deveni obligatorii

Ultima soluție în lupta cu pandemia: măștile mai scumpe ar putea deveni obligatorii

Expertul a adăugat că nu recomandă purtarea a mai mult de două măşti. "Adăugarea mai multor straturi dovedeşte un randament redus şi poate compromite respirabilitatea. Trebuie să se poată respira uşor prin straturi; în caz contrar, aerul este mai probabil să se scurgă prin lateralele măştii".

Măştile care au o punte metalică pentru nas susțin o fixare corespunzătoare, la fel ca şi bretelele care se strâng în jurul capului, nu doar în zona urechilor. Astfel de bretele care ajută fixarea măştilor chirurgicale sunt disponibile pe piaţă. "Ar trebui să simţiţi masca venind spre interior când respiraţi şi, dacă vă ţineţi mâinile în lateralele măştii, nu ar trebui să simţiţi deloc aer care se scurge când expiraţi", a spus Marr.

Măştile N95  oferă protecţie respiratorie de înaltă calitate medicală

O altă opţiune este utilizarea măştilor N95, sau echivalentele lor internaţionale, ca KN95, FFP2 şi altele. "Toate oferă un nivel similar de filtrare, ceea ce înseamnă protecţie faţă de particulele care intră şi ies", a explicat Ranu Dhillon de la Facultatea de Medicină Harvard, medic la Brigham and Women Hospital.

Dhillon acuză faptul că "nu a existat un demers concertat pentru a produce cu adevărat în masă şi pentru a distribui în masă aceste măşti de calibru superior".

Ne puteți urmări și pe Google News